Γάζα: Τουλάχιστον 32 οι νεκροί από τους σημερινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς

 Γάζα: Τουλάχιστον 32 οι νεκροί από τους σημερινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς

Τουλάχιστον 32 είναι οι νεκροί από τους σημερινούς βομβαρδισμούς των Ισραηλινών κατά συγκροτημάτων κατοικιών στη νότια Γάζα, όπως δήλωσαν ιατρικές πηγές μετά τη νέα προειδοποίηση του Ισραήλ προς τους αμάχους, να απομακρυνθούν προς άλλες περιοχές.

Οι επιθετικές πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ φαίνεται να μετατοπίζονται προς τις νότιες περιοχές της Γάζας, μετά την καταστολή της δράσης της Χαμάς στις βόρειες περιοχές.

Το Ισραήλ σφυροκοπά τη νότια Γάζα
Μία τέτοια εξέλιξη, θα αναγκάσει χιλιάδες Παλαιστίνιους που έφτασαν σε νότιες περιοχές, μετά από την επίθεση των Ισραηλινών στην πόλη της Γάζας, να μετακινηθούν πάλι, μαζί με τους κατοίκους της πόλης Χαν Γιούνες.

“Ζητούμε από τους ανθρώπους να φύγουν προς άλλες περιοχές. Γνωρίζω ότι δεν είναι εύκολο για αρκετούς από αυτούς, αλλά δεν θέλουμε να δούμε αμάχους να βρίσκονται μεταξύ διασταυρούμενων πυρών”, δήλωσε χθες, ο Μαρκ Ρεγκέβ σύμβουλος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Πέντε Παλαιστίνιοι μαχητές νεκροί στον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα

Πέντε Παλαιστίνιοι μαχητές της Φάταχ, του κινήματος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί σε σπάνιο αεροπορικό πλήγμα που πραγματοποιήθηκε στην Ναμπλούς, την μεγάλη πόλη στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσαν η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος και πηγές στους κόλπους της Φάταχ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι “εξάλειψε έναν ορισμένο αριθμό τρομοκρατών στην Μπαλάτα”, τον καταυλισμό Παλαιστινίων προσφύγων της Ναμπλούς, στον οποίο ζουν 24.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ που τον διαχειρίζεται.

Η Μπαλάτα είναι γνωστή ως προπύργιο νεαρών μαχητών που είναι μέλη των ενόπλων πτερυγών διαφόρων παλαιστινιακών κινημάτων, επικεφαλής των οποίων είναι η Φάταχ. Αυτή ιδρύθηκε από τον Γιάσερ Αραφάτ και ασκεί τώρα την ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής που εδρεύει στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος που τελεί υπό κατοχή από το Ισραήλ εδώ και 56 χρόνια.

Εκεί βρίσκονται επίσης μαχητές του Ισλαμικού Τζιχάντ και της Χαμάς, η οποία είναι στην εξουσία στη Γάζα. Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε στη διάρκεια της νύχτας που πέρασε ότι 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 2 τραυματίστηκαν από το αεροπορικό πλήγμα σε ένα, όπως δήλωσαν οι αρχές του καταυλισμού, κτίριο που στεγάζει αρχηγείο της Φάταχ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εκεί σκότωσε κυρίως τον “Μουχάμαντ Ζούχουντ, έναν τρομοκράτη που εμπλεκόταν σε επεισόδιο με πυρά τον Απρίλιο στην Ιερουσαλήμ από τα οποία τραυματίστηκαν δύο Ισραηλινοί”.

Ανακοίνωσε επίσης ότι “έπληξε κρυψώνα που χρησιμοποιούν τρομοκράτες που σχεδίαζαν επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις κατά Ισραηλινών αμάχων και στρατιωτικών στόχων”.

Μέχρι στιγμής μόνον η Τζενίν –η άλλη μεγάλη πόλη του βορείου τμήματος του παλαιστινιακού αυτού εδάφους, όπου σημειώνονται συχνά και πολλές φορές φονικές συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστίνιους μαχητές και Ισραηλινούς στρατιώτες– είχε υποστεί ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Δυτική Όχθη.

Σχετικά Άρθρα