Φορολογικό:Για 7 ώρες χωρίς ταξί η Αθήνα, 24ωρη απεργία στις 22 Νοεμβρίου

 Φορολογικό:Για 7 ώρες χωρίς ταξί η Αθήνα, 24ωρη απεργία στις 22 Νοεμβρίου

Χωρίς ταξί θα πρέπει να κινηθούν σήμερα για 7 περίπου ώρες οι Αθηναίοι, καθώς οι επαγγελματίες οδηγοί πραγματοποιούν στάση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Παράλληλα, έχουν προαναγγείλει και 24ωρη απεργία στις 22 Νοεμβρίου.

Όπως ανακοίνωσε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), σήμερα, Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 09:00 έως τις 16:00.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία από την λεωφόρο Αθηνών προς το υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια προς το υπουργείο Μεταφορών, όπου θα κατατεθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας. Η προσυγκέντρωση ορίστηκε για τις 9:30 το πρωί, στη συμβολή της οδού Σπύρου Πάτση με την λεωφόρο Αθηνών.

Στην ανακοίνωσή του το ΣΑΤΑ σημειώνει πως η κυβέρνηση «αγνόησε τα επιχειρήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων» προσθέτοντας πως το νομοσχέδιο «είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου για κάθε μικρομεσαία επιχείρηση».

«Με οριζόντια μέτρα τσουβαλιάζουν 750.000 εργαζόμενους, θεωρώντας τους εκ προοιμίου φοροφυγάδες», επισημαίνει. Τέλος, το Συνδικάτο «απορρίπτει κάθε λέξη από το νομοσχέδιο» και καλεί όλους τους οδηγούς «σε έναν αγώνα δίχως αύριο».

Σχετικά Άρθρα