Τούρκος υπουργός Άμυνας: “Θα αγοράσουμε 40 πολεμικά αεροσκάφη Eurofighter”

 Τούρκος υπουργός Άμυνας: “Θα αγοράσουμε 40 πολεμικά αεροσκάφη Eurofighter”

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, έκανε δηλώσεις σχετικά με τους S-400 και τα Eurofighters, προς τα οποία σκοπεύει να στραφεί πλέον η Τουρκία να αγοράσει. «Δεν είμαι υπέρ της αγοράς των F-35. Υπάρχει μια συζήτηση στην Αμερική για το αν πρέπει να στραφούμε σε άλλο αεροσκάφος. Θέλουμε να αγοράσουμε το Eurofighter, ένα πολύ αποτελεσματικό αεροσκάφος, αλλά η Γερμανία έχει αντιρρήσεις. Η Βρετανία και η Ισπανία λένε ‘θα το λύσουμε εμείς’. Σχεδιάζουμε να αγοράσουμε 40 μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

Λίγες ώρες νωρίτερα, η επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της τουρκικής βουλής είχε αναβάλει τη συζήτηση για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, απομακρύνοντας έτσι το ενδεχόμενο αγοράς F-16.

Όσον αφορά το σύστημα αεράμυνας S-400 που αγοράστηκε από τη Ρωσία, ο Γκιουλέρ δήλωσε: «Δεν μπορεί να έχουμε πάρει το S-400 και να το καταχωνιάζουμε στη γωνία ενός εργοστασίου. Μόλις το χρειαστούμε, πατάμε το κουμπί».

Αναφερόμενος στην κατάσταση για το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος Kaan που αναπτύσσει η Τουρκία, ο ίδιος δήλωσε ότι «ελπίζουμε ότι θα κάνει την πρώτη του πτήση στο τέλος του έτους».

Για τα τανκ Αλτάι, ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ότι εργασίες συνεχίζονται.

«Θα έχουμε συνολικά 250 τανκ Αλτάι», είπε.

Σχετικά με τα σύνορα, ο υπουργός Γκιουλέρ δήλωσε ότι «τα σύνορά μας είναι τόσο αξιόπιστα όσο ποτέ. Έχουμε 60 χιλιάδες προσωπικό που εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο στα σύνορά μας».

Σχετικά Άρθρα