ΣΥΡΙΖΑ: “Damage control” και παρασκήνιο -Συναντήσεις με στελέχη της Αχτσιόγλου – Κασσελάκης στο ΕΓ: “Ανάγκη για ενότητα, τείνω χείρα φιλίας”

 ΣΥΡΙΖΑ: “Damage control” και παρασκήνιο -Συναντήσεις με στελέχη της Αχτσιόγλου – Κασσελάκης στο ΕΓ: “Ανάγκη για ενότητα, τείνω χείρα φιλίας”

Παρασκηνιακές προσπάθειες για να πέσουν οι τόνοι, ώστε να ακυρωθεί το μαζικό κύμα αποχωρήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συγκρουσιακή Κεντρική Επιτροπή. Ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί να ρίξει γέφυρες φιλίας στην Έφη Αχτσιόγλου και στα στελέχη που βρίσκονται στο πλευρό της. Μάλιστα κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης επέμεινε στην ανάγκη για ενότητα και συσπείρωση, σε αυτή τη δύσκολη για το κόμμα συγκυρία, επαναλαμβάνοντας ότι «σταθερά τείνει χείρα φιλίας».

Επίσης έγινε ενημέρωση για την κατατεθείσα πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το δυστύχημα-έγκλημα των Τεμπών, με τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, να εκφράζει την αποφασιστικότητα του για την απρόσκοπτη και πλήρη διαλεύκανση και απόδοση ευθυνών!

Ακόμη πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση για τον σχεδιασμό του κόμματος για τα αναπτυξιακά-θεματικά συνέδρια, στο πλαίσιο της απόφασης της ΚΕ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επέμεινε στην ανάγκη για ενότητα και συσπείρωση, σε αυτή την δύσκολη για το κόμμα συγκυρία, και την ανάγκη ενός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, που θα συνεχίσει να εκφράζει τη λαϊκή βούληση και εντολή.

Συνεχείς συναντήσεις με στελέχη της ομάδας Αχτσιόγλου για να παραμείνουν στο κόμμα

Παράλληλα οι γραμματείς του κόμματος Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης συνεχίζουν τις επαφές με όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η πλήρης διάσπαση μετά την αποχώρηση της Ομπρέλας.

Σε αυτό το πλαίσιο έγιναν επαφές με τη Σία Αναγνωστοπούλου και τη Θεανώ Φωτίου για να παραμείνουν στο κόμμα ενώ χθες οι γραμματείς συναντήθηκαν στην πλατεία Αγίας Ειρήνης με τον Αλέξη Χαρίτση και Νάσο Ηλιόπουλο.

Την πρόθεσή του, να συνεργαστεί με τα στελέχη της Ομάδας Αχτσιόγλου γνωστοποίησε χθες σε συνέντευξή του ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ το μήνυμα ότι «δεν περισσεύει κανείς» απέστειλε και δημόσια ο αναπληρωτής γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας Στο Κόκκινο, καθώς σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. διεκδικεί ένα νέο συμβόλαιο με την κοινωνία, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν περισσεύει κανείς.

Σχολιάζοντας τις εσωκομματικές αντιθέσεις, ο κ. Βασιλειάδης υποστήριξε πως οι αντιθέσεις που χωρίζουν τα στελέχη δεν είναι ανυπέρβλητες, απευθύνοντας έκκληση να κυριαρχήσουν η ωριμότητα και η ψυχραιμία. Μίλησε, επίσης, για εκφορές λόγου στο πλαίσιο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης που «ξενίζουν», λέγοντας την ίδια ώρα ότι υπήρξαν ανήκουστες επιθέσεις ενάντια σε μία νεοεκλεγείσα ηγεσία.

Σχετικά Άρθρα