Ισραήλ: Το Κατάρ προτείνει συμφωνία με την Χαμάς για την απελευθέρωση 50 ομήρων και τριήμερη εκεχειρία

 Ισραήλ: Το Κατάρ προτείνει συμφωνία με την Χαμάς για την απελευθέρωση 50 ομήρων και τριήμερη εκεχειρία

Η Χαμάς φέρεται να έχει συμφωνήσει με το γενικό πλαίσιο, αλλά το Ισραήλ δεν έχει συμφωνήσει και εξακολουθεί να διαπραγματεύεται τις λεπτομέρειες. Οι διαμεσολαβητές του Κατάρ επιδιώκουν να διαπραγματευτούν μια συμφωνία μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ που περιλαμβάνει την απελευθέρωση περίπου 50 αμάχων ομήρων από τη Γάζα με αντάλλαγμα μια τριήμερη κατάπαυση του πυρός, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος που ενημερώθηκε για τις διαπραγματεύσεις.

Η συμφωνία, υπό συζήτηση, που επιδικώκει το Κατάρ, η οποία έχει συντονιστεί από τις ΗΠΑ, θα οδηγήσει επίσης το Ισραήλ να απελευθερώσει Παλαιστίνιες και παιδιά από τις ισραηλινές φυλακές και να αυξήσει την ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας που επιτρέπεται στη Γάζα, είπε ο αξιωματούχος.

Μια τέτοια κίνηση θα σήμαινε τη μεγαλύτερη απελευθέρωση ομήρων που κρατά η Χαμάς από τότε που η παλαιστινιακή ομάδα μπήκε στα σύνορα της Γάζας, επιτέθηκε σε τμήματα του Ισραήλ και πήρε ομήρους.

Η Χαμάς φέρεται να έχει συμφωνήσει με τις γενικές γραμμές αυτής της συμφωνίας, αλλά το Ισραήλ δεν έχει συμφωνήσει και εξακολουθεί να διαπραγματεύεται τις λεπτομέρειες, είπε ο αξιωματούχος.

Σχετικά Άρθρα