Επεισόδια με Ρομά σε Χαλάνδρι, Μενίδι, Θεσσαλονίκη – Άνοιξε η Μεσογείων (vid)

 Επεισόδια με Ρομά σε Χαλάνδρι, Μενίδι, Θεσσαλονίκη – Άνοιξε η Μεσογείων (vid)

Επεισόδια σημειώνονται για ακόμα μια νύχτα με ομάδες Ρομά να διαμαρτύρονται για τον θάνατο 17χρονου μετά από πυροβολισμό αστυνομικού το περασμένο Σάββατο στη Βοιωτία. Στο Χαλάνδρι, στο ύψος της στάσης του Μετρό «Νομισματοκοπείο», Ρομά έβαλαν φωτιά σε κάδους επί της λ. Μεσογείων στο καθοδικό ρεύμα, έχοντας καταλάβει τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας.

Λίγο μετά τις 21:00 η Λεωφόρος Μεσογείων άνοιξε για τα οχήματα.

Επεισόδια και σε λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο και Μενίδι

Παράλληλα επεισόδια σημειώνονται και στη λεωφόρο ΝΑΤΟ όπου ομάδες Ρομά έχουν ανάψει διάσπαρτες φωτιές στο οδόστρωμα , ενώ επιθέσεις με πέτρες εναντίον αστυνομικών σημειώνονται και στην συμβολή των οδών Λιοσίων και Μόρνου στο Μενίδι, όπου περίπου 20 άτομα πετούν πέτρες σε αστυνομικούς, ενώ και εκεί έχουν βάλει φωτιά σε κάδους.

Τα επεισόδια σημειώνονται λίγες ώρες αφότου έγινε σε βαρύ κλίμα η κηδεία του 17χρονου στην Αλίαρτο Βοιωτίας, στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.

Η μητέρα του παιδιού συνοδευόταν υποβασταζόμενη στην εκκλησία, ενώ ο αδελφός του, που ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ, έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπως και μία νεαρή φίλη τους.

Νέα επεισόδια στη Χαλκίδα – Πορεία διαμαρτυρίας από Ρομά και στη Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα, επεισόδια ξέσπασαν στη Χαλκίδα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Eviaonline, Ρομά -κυρίως νεαρής ηλικίας- πραγματοποιούσαν πορεία στην περιοχή που είναι οι Καμάρες.

Άναψαν καπνογόνα και φώναζαν συνθήματα για τον Ρομά που κόπηκε το νήμα της ζωής του σε ηλικία 17 ετών, μετά από πυρά αστυνομικού, έπειτα από καταδίωξη στο Λεοντάρι Βοιωτίας.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια και  στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην πορεία για τον θάνατο του 17χρονου από πυρά αστυνομικού.

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί το campus του ΑΠΘ καθώς κουκουλοφόροι επιτεθήκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ που φρουρεί τη Σχολή Θετικών Επιστημών.

Τα άτομα πετούν πέτρες και αντικείμενα στη στατική διμοιρία που φρουρεί την υπό ανέγερση βιβλιοθήκη στην πρώην κατάληψη στέκι στο Βιολογικό.

Οι διμοιρίες απάντησαν με χρήση χημικών.

Σχετικά Άρθρα