Κασσελάκης: Να πέσει φως στο ναυάγιο της Πύλου – Είναι θέμα ανθρωπιάς

 Κασσελάκης: Να πέσει φως στο ναυάγιο της Πύλου – Είναι θέμα ανθρωπιάς

Συνάντηση με τον Συνήγορο του Πολίτη Ανδρέα Ποττακη είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι οι ανεξάρτητες αρχές πρέπει να είναι πραγματικά ανεξάρτητες, στηλιτεύοντας τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στη λειτουργία τους, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο ναυάγιο της Πύλου ζητώντας να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι για τον ίδιο προσωπικά η «ανεξαρτησία των ανεξάρτητων αρχών, ειδικά των συνταγματικά κατοχυρωμένων είναι ένα μείζον ζήτημα Δημοκρατίας και έχω έντονους προβληματισμούς για τις πολιτικές της κυβέρνησης σε αυτή την κατεύθυνση. Ένα από τα ζητήματα που έχετε αναφερθεί εσείς και οι άλλοι τεσσάρων των αρχών στην εκδήλωση για τις ανεξάρτητες αρχές, ήταν το οικονομικό κομμάτι, δηλαδή τον προϋπολογισμό με τον οποίο μπορείτε να διοικείτε τις αρχές».

«Κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί να υπάρχει ουσιαστικά ανεξαρτησία των αρχών αν δεν είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος ο προϋπολογισμός σας και χωρίς να έχει καμία επιρροή από κανένα κόμμα. Είναι ένα μείζον ζήτημα λειτουργίας της Δημοκρατίας» υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο. «Απ’ ό,τι γνωρίζω υπάρχει ένα ζήτημα με το ναυάγιο έξω από την Πύλο. Είναι θέμα ανθρωπιάς να υπάρξει φως σε αυτή την υπόθεση. Είναι στη ζώνη έρευνας και διάσωσης στην Ελλάδα με θέμα εθνικής κυριαρχίας».

«Πρέπει να υπάρξει διαφάνεια. Από μεριάς μας η αξιωματική αντιπολίτευση είναι στο πλευρό σας, θέλει να ενισχύσει τις ανεξάρτητες αρχές και εφόσον είμαστε κυβέρνηση σύντομα, θα γίνει ξεκάθαρο προς όλους ότι δεν θα υπάρχει καμία επιρροή από την κυβέρνησή μας στις ανεξάρτητες αρχές» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σχετικά Άρθρα