Η έκπληξη Κασσελάκη για το “φαινόμενο Κασσελάκη” του Κοντιάδη- Τι του πρότεινε

 Η έκπληξη Κασσελάκη για το “φαινόμενο Κασσελάκη” του Κοντιάδη- Τι του πρότεινε

Στις 20 Νοεμβρίου (στην ΕΣΗΕΑ) παρουσιάζεται το βιβλίο του καθηγητή του Δημοσίου Δικαίου και συνταγματολόγου Ξενοφώντα Κοντιάδη υπό τον τίτλο “Το φαινόμενο Κασσελάκη”. Ο συγγραφέας κατόρθωσε σε μόλις 20 μέρες, αμέσως μετά τον πρώτο γύρο της απευθείας εκλογής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, να περιγράψει το επικοινωνιακό Blitzkrieg του ανθρώπου που ήρθε κυριολεκτικά από το πουθενά και κέρδισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Ξενοφών Κοντιάδης περιγράφει αυτή την πορεία ως αποτέλεσμα ενός ιδιότυπου μεσσιανισμού στην εποχή της μεταπολιτικής και της μεταδημοκρατίας, αναφέρεται εκτενώς στον τρόπο με τον οποία συμβατικά media (τηλεόραση) και social media ανέδειξαν την περσόνα του υποψηφίου και τον βοήθησαν να αιφνιδιάσει τους πάντες και να εκλεγεί νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να πει κανείς πως δεν είναι ένα “θετικό” πορτρέτο του Στέφανου Κασσελάκη, παρότι ο συγγραφέας εμβαθύνει πολιτικά στο “φαινόμενο”.

Ενώ, λοιπόν, η ημερομηνία της παρουσίασης είχε οριστεί με παρουσιαστή -δίπλα στον κ. Κοντιάδη- τον ιστορικό και στέλεχος της Προοδευτικής Συμμαχίας που συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Λιάκο, ο συγγραφέας δέχθηκε τηλεφώνημα από τον… Στέφανο Κασσελάκη. Η έκπληξη ήταν μεγάλη, ακόμα δε περισσότερο όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να είναι …συμπαρουσιαστής, να μετάσχει, δηλαδή, σε μία συζήτηση σχετικά με το περιεχόμενο του βιβλίου και να αντικρούσει κάποιες από τις προσεγγίσεις και αναφορές. Ο Ξενοφών Κοντιάδης αποδέχθηκε, φυσικά, την πρόκληση και έτσι η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει …γεγονός. Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια έξυπνη κίνηση του κ. Κασσελάκη.

Σχετικά Άρθρα