Ρωσία: 8χρονο κορίτσι βρήκε οστά προϊστορικού μαμούθ 100.000 ετών

 Ρωσία: 8χρονο κορίτσι βρήκε οστά προϊστορικού μαμούθ 100.000 ετών

Σε μία απίστευτη ανακάλυψη προχώρησε ένα 8χρονο κορίτσι από τη Ρωσία το οποίο εντόπισε οστά από τα πόδια μαμούθ καθώς και έναν σπόνδυλο από προϊστορικό βίσονα, ενώ ψάρευε με τον πατέρα της στις όχθες του ποταμού Όκα κοντά στο Νοβίνκ σα δυτικά τη χώρας. Το κορίτσι βρήκε μια σειρά από παράξενα αντικείμενα που είχαν βγει στην επιφάνεια από μια πρόσφατη κατολίσθηση. Ο πατέρας της έστειλε φωτογραφίες στο κοντινό Μουσείο-Αποθετήριο του Νίζνι Νόβγκοροντ με την ελπίδα ότι οι ερευνητές θα μπορούσαν να ταυτοποιήσουν τις ανακαλύψεις της.

Όπως αποδείχθηκε, είχε βρει τον κονδύλιο, ή άρθρωση του γόνατος, και την κάτω κνήμη ενός μαλλιαρού μαμούθ (Mammuthus primigenius). Σύμφωνα με το livescience, τα οστά ήταν αρκετά καλά διατηρημένα, με σπογγώδη ιστό που αποκαλύφθηκε από την αποδόμηση στο ίζημα. Το μέγεθος των οστών δείχνει ότι ανήκαν σε ένα μεγάλο ενήλικο μαμούθ. Οι ερευνητές υπέθεσαν ότι το ζώο έζησε πιθανότατα πριν από περίπου 100.000 χρόνια.

Το κορίτσι βρήκε επίσης έναν σπόνδυλο από ένα είδος που πιθανότατα ανήκει σε βίσονα της στέπας (Bison priscus), ο οποίος ευδοκιμούσε στην Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική κατά την εποχή του Πλειστόκαινου (2,6 εκατομμύρια έως 11.700 χρόνια πριν). Είναι πρόγονος του σύγχρονου ευρωπαϊκού βίσονα (Bison bonasus) και του αμερικανικού βίσονα (Bison bison).

Το Μουσείο του Νίζνι Νόβγκοροντ δήλωσε ότι η ανήλικη βρήκε επίσης ένα οστό που ανήκε σε ένα ζώο που δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί.

Σχετικά Άρθρα