Ανακοίνωση του “Χαμόγελου του Παιδιού” για την δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου

 Ανακοίνωση του “Χαμόγελου του Παιδιού” για την δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» έβγαλε ανακοίνωση αναφορικά με την υπόθεση δολοφονίας της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου η οποία είχε εντοπιστεί νεκρή και τυλιγμένη σε μία κουβέρτα στην Κυψέλη πριν από δύο χρόνια και, όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛΑΣ, είχε πέσει θύμα άγριας κακοποίησης από τη μητέρα, την αδελφή και τη σπιτονοικοκυρά της. Όπως αναφέρει ο Οργανισμός, είχαν κάνει ανώνυμες κλήσεις το 2021. Χαρακτηριστικά τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι «τον Ιούνιο του 2021 πραγματοποιήθηκαν ανώνυμες τηλεφωνικές αναφορές στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά S.O.S. 1056 για τις συνθήκες διαβίωσης τόσο της μητέρας όσο και των παιδιών της οικογένειας.

Όπως πραγματοποιούμε σε κάθε ανάλογο περιστατικό ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές για να κινητοποιηθούν όλες οι διαδικασίες για την προστασία των παιδιών».

Επίσης, το Χαμόγελο του Παιδιού έλαβε κλήση στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017 από πρόσωπο της οικογενείας πως η Φαίη Μπακογιώργου είχε εξαφανιστεί από τον Οκτώβρη.

Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού:

Το Χαμόγελο του Παιδιού αναφορικά με την υπόθεση δολοφονίας της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου, ενημερώνει πως έλαβε ανώνυμες αναφορές το 2021 σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης της μητέρας αλλά και των παιδιών της οικογένειας.

Τον Ιούνιο του 2021 πραγματοποιήθηκαν ανώνυμες τηλεφωνικές αναφορές στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά S.O.S. 1056 για τις συνθήκες διαβίωσης τόσο της μητέρας όσο και των παιδιών της οικογένειας. Όπως πραγματοποιούμε σε κάθε ανάλογο περιστατικό ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές για να κινητοποιηθούν όλες οι διαδικασίες για την προστασία των παιδιών.

Τον Νοέμβριο του 2021 το Χαμόγελο του Παιδιού έλαβε κλήση στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017 από πρόσωπο της οικογενείας πως η Φαίη Μπακογιώργου είχε εξαφανιστεί από τον Οκτώβρη. Ενημερώθηκαν και πάλι οι Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές και ακολουθήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την έγκαιρη και έγκυρη ειδοποίηση των πολιτών μέσω ενεργοποίησης του MissingAlert. Ακολούθησαν πολλές ανώνυμες κλήσεις που αφορούσαν την οικογένεια καθώς και για την εμπλοκή γυναίκας αγνώστων στοιχείων.

Τέλη Νοεμβρίου 2021 ενημερωθήκαμε από την εκπομπή Φως στο Τούνελ για την τραγική κατάληξη της Φαίης Μπακογιώργου. Προχωρήσαμε σε λήξη του MissingAlert. Επιπρόσθετα, ο Οργανισμός έλαβε ενημέρωση και για την τρέχουσα κατάσταση των συνθηκών ζωής των ανηλίκων της οικογένειας και στάλθηκε ενημέρωση και αναφορά στις Αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Το Χαμόγελο του Παιδιού από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι θα βρεθούμε δίπλα στα παιδιά της οικογένειας, για οτιδήποτε χρειαστούν. Τα παιδιά, βάση ενημέρωσης από τις Αστυνομικές Αρχές, βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον.

Σχετικά Άρθρα