Τουρκία: Η κόρη του Ερντογάν καλεί σε καθιστικές διαμαρτυρίες κατά του Ισραήλ (vid)

 Τουρκία: Η κόρη του Ερντογάν καλεί σε καθιστικές διαμαρτυρίες κατά του Ισραήλ (vid)

Η κόρη του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρόεδρος της ΜΚΟ «Ένωση Γυναικών και Δημοκρατίας» (ΚΑDEM), Σουμεγιέ Ερντογάν – Μπαϊρακτάρ καλεί τις γυναίκες σε καθιστικές διαμαρτυρίες, μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, στην κεντρική πλατεία Σουλταναχμέτ της Κωνσταντινούπολης, μπροστά από την Αγία Σοφία, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά του Ισραήλ.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της «Ένωσης Γυναικών και Δημοκρατίας» στην πλατφόρμα Χ, η Σουμεγιέ αναφέρει, σύμφωνα με την ΕΡΤ: «Το Ισραήλ συνεχίζει να σφαγιάζει αδιακρίτως γυναίκες και παιδιά, αθώους ανθρώπους στη Γάζα. Γνωρίζουμε καλά ότι το να παραμένουμε σιωπηλοί σημαίνει ότι ενθαρρύνουμε τον καταπιεστή. Προσωπικά, ο καθένας προσπαθεί να κάνει κάτι όσο μπορεί στον τομέα του. Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις αναλαμβάνουν επίσης διάφορες δράσεις.

Ως “Πρωτοβουλία για την Αλληλεγγύη στις Παλαιστίνιες Γυναίκες”, μέρος της οποίας είμαστε, συνεχίζουμε την καθιστική διαμαρτυρία μας στην πλατεία Σουλταναχμέτ, μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Ως οικογένεια KADEM, θα είμαστε στην πλατεία Σουλταναχμέτ από τις 12 αύριο το μεσημέρι. Περιμένουμε όλους όσοι έχουν φλεγόμενη ψυχή να υψώσουν τη φωνή τους για να ακουστεί αυτός ο πόνος».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της κόρης του Ερντογάν:

Σχετικά Άρθρα