Απόστρατος στρατηγός IDF: Αναπόφευκτη η έφοδος στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, ακόμη και αν σκοτωθούν χιλιάδες άμαχοι

 Απόστρατος στρατηγός IDF: Αναπόφευκτη η έφοδος στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, ακόμη και αν σκοτωθούν χιλιάδες άμαχοι

Ο απόστρατος στρατηγός υποστήριξε ότι είναι «αναπόφευκτη» η διεξαγωγή επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Αλ Σίφα, κάτω από το οποίο υπάρχει -σύμφωνα με τους IDF- κέντρο επιχειρήσεων της Χαμάς και δαιδαλώδεις σήραγγες που χρησιμοποιούνται ως ορμητήριο από μαχητές της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12, ο υποστράτηγος (ε.α.) Γιόρα Άιλαντ εξέφρασε την ελπίδα πως οι ΗΠΑ θα υποστήριζαν μια τέτοια επιχείρηση του ισραηλινού στρατού, ακόμη και εάν στοίχιζε τη ζωή σε χιλιάδες αμάχους.

Με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του αρχηγού της CIA, Μπιλ Μπερνς, στο Ισραήλ, ο Άιλαντ είπε: «Ελπίζω πως θα του το εξήγησαν. Και αν υπάρχει βούληση για ανάληψη στρατιωτικής δράσης στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, που τη θεωρώ αναπόφευκτη, ελπίζω ο επικεφαλής της CIA να έλαβε μια εξήγηση γιατί είναι απαραίτητη και γιατί οι ΗΠΑ πρέπει τελικά να υποστηρίξουν μια τέτοια επιχείρηση, ακόμη κι αν στη συνέχεια υπάρξουν χιλιάδες πτώματα αμάχων στους δρόμους».

Οι ΗΠΑ «δυσκολεύονται να κατανοήσουν ότι η Γάζα δεν είναι Μοσούλη… Είναι η πιο καλά οχυρωμένη τοποθεσία στην ιστορία της ανθρωπότητας, με προηγμένη ιρανική τεχνολογία και επενδύσεις δισεκατομμυρίων», υποστήριξε.

Αϊλαντ: Αυτά παθαίνουν όσοι ευθύνονται για σφαγές στο κράτος του Ισραήλ

Ο απόστρατος υποστράτηγος τονίζει πως το μήνυμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο: «Αυτό παθαίνουν όσοι ευθύνονται για σφαγές στο κράτος του Ισραήλ». Στη Μέση Ανατολή, λέει ο Άιλαντ, ο σεβασμός κερδίζεται από εκείνους που «ξέρουν πώς να ασκήσουν εξουσία και δεν έχουν ενδοιασμούς να το κάνουν».

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο υποστράτηγος (ε.α.) Άιλαντ αρνήθηκε να διαχωρίσει τα μέλη της Χαμάς από τους αμάχους στη Γάζα, στους οποίους καταλογίζει μερίδιο ευθύνης για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

«Η Γάζα είναι σε μεγάλο βαθμό ένα ναζιστικό κράτος, στο οποίο η Χαμάς κατάφερε να στρατολογήσει όλη την κοινωνία στον αγώνα της εναντίον του Ισραήλ. Σχεδόν κάθε σπίτι στη Γάζα διαθέτει καταπακτή που οδηγεί σε υπόγειες σήραγγες. Πρόκειται για ιδιωτικές κατοικίες. Όλοι οι διευθυντές νοσοκομείων και σχολείων είναι υπάλληλοι της Χαμάς… Οι κάτοικοι είναι συσπειρωμένοι γύρω από την ηγεσία της, όχι σε αντίθεση με αυτήν», ισχυρίστηκε.

Γάζα: Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες από ισραηλινό πλήγμα σε κτίριο που ανήκει στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Παράλληλα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας του ελεγχόμενου από τη Χαμάς θύλακα, ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε κτίριο που ανήκει στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας στοίχισε τη ζωή σε έναν Παλαιστίνιο και προκάλεσε τον τραυματισμό πολλών άλλων. «Το κτίριο φιλοξενεί 170 τραυματίες και εκατοντάδες εκτοπισμένους Παλαιστίνιους», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας. Ωστόσο, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) διέψευσαν πως εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του νοσοκομείου Αλ Σίφα.

Σχετικά Άρθρα