LIVE Κακοκαιρία Ciaran: Καταιγίδες και ακραία φαινόμενα σε όλη τη χώρα – Νέα επικαιροποίηση του δελτίου από την ΕΜΥ

 LIVE Κακοκαιρία Ciaran: Καταιγίδες και ακραία φαινόμενα σε όλη τη χώρα – Νέα επικαιροποίηση του δελτίου από την ΕΜΥ

Αρκετά έντονες καταιγίαδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις φέρνει σήμερα, Σάββατο, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία, η κακοκαιρία Ciaran. Ποιες περιοχές αναμένεται να χτυπήσει σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ – Ευνοϊκές οι συνθήκες και για μεταφορά αφρικανικής σκόνης αναφέρουν οι ειδικοί.

Αρκετά δύσκολες συνθήκες αναμένεται να αντιμετωπίσουν πολλοί πολίτες από αρκετές περιοχές της χώρας, μετά και το νέο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα τη Θεσσαλία.

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν επίσης τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά και τα βόρεια κατά 4 με 5 βαθμούς Κελσίου και θα φθάσει τους 20 με 22 βαθμούς. Στις υπόλοιπες περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 με 27 και στα νησιά του Αιγαίου τοπικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Το Σάββατο (04-11-23)

α. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία.

β. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την Κυριακή (05-11-23)

α. Τις πρώτες πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Β. Οι ενισχυμένοι νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά φτάνοντας τα 7 με 8 μποφόρ. Τοπικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται εντάσεις πρόσκαιρα έως και 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (04-11-23).

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ. Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται καθημερινά ανά δωδεκάωρο.

Σχετικά Άρθρα