Meteo: Χαλάζι μεγάλου μεγέθους απόψε και αύριο Σάββατο – Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας εξπρές

 Meteo: Χαλάζι μεγάλου μεγέθους απόψε και αύριο Σάββατο – Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας εξπρές

Σε νεότερη ενημέρωση του Meteo σχετικά με το κύμα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει τη χώρα μας το επόμενο 24ωρο (σ.σ. 04.11.2023), συστήνεται στους πολίτες να είναι προσεκτικοί, καθώς αναμένονται:

Χαλαζοπτώσεις με πιθανότητα για χαλάζι σχετικά μεγάλου μεγέθους, απόψε στα Βόρεια Επτάνησα και την Ήπειρο και το Σάββατο (04.11.2023) σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, και σε νησιωτικά τμήματα του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων κατά τα τρίωρα 05:00 – 08:00, 11:00 – 14:00 και 14:00 – 17:00 του Σαββάτου, 4 Νοεμβρίου.

Β. Υψηλός κυματισμός με σημαντικό ύψος κύματος άνω των 4 μέτρων το Σάββατο 04/11 στο Βόρειο Αιγαίο, λόγω των θυελλωδών νοτίων ανέμων, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί.

Από το απόγευμα της Παρασκευής έχουμε απότομη αλλαγή του καιρού από τα βορειοδυτικά, καθώς ψυχρό μέτωπο προερχόμενο από την Κεντρική Ευρώπη (κακοκαιρία Ciaran) θα προσεγγίσει τη χώρα μας, φέρνοντας βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε αρκετές περιοχές. Η σύντομη κακοκαιρία σε σχήμα «Π» αναμένεται να κορυφωθεί το Σάββατο 4/11.

Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας κάνοντας λόγο για θυελλώδεις ανέμους το Σάββατο. Ανάμεσα στις περιοχές που χρειάζονται προσοχή είναι και η Αττική.

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

«Λίγο πολύ όλοι έχουν καταλάβει οτι η επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής αφορά τη δυτική , τη βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο.Ωστόσο αξίζει να σημειώσουμε και τα εξής , διότι έχουν την σημασία τους:

-Το Σάββατο (πρωί -βράδυ) οι νότιοι άνεμοι θα φτάσουν τα επίπεδα της θύελλας και σε χερσαίες περιοχές , όπως – Κεφαλλονιά, Λευκάδα ,Ζάκυκθο ,Αιτωλοακαρνανία ,Πελοπόννησο,Αττική,Βοιωτία,Φωκίδα, Εύβοια ,δυτικές Κυκλάδες, βόρειο Αιγαίο, Θράκη-υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για πτώση δέντρων και αντικειμένων (κεραίες,γλάστρες,κεραμίδια,τέντες )

Αυξημένος κίνδυνος για πλημμύρες σε πυρόπληκτες περιοχές όπου θα πέσει αρκετό νερό ( Ροδόπη,Έβρος, Κέρκυρα)

-Η Κρήτη δεν θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία»

Σχετικά Άρθρα