Απάντηση Σαλμά σε Πλεύρη: “Υπήρξαν διαδικασίες αξιολόγησης που καταστρατήγησες”

 Απάντηση Σαλμά σε Πλεύρη: “Υπήρξαν διαδικασίες αξιολόγησης που καταστρατήγησες”

Στα κοινωνικά δίκτυα πήρε θέση ο Μάριος Σαλμάς αναφορικά με όσα ανέφερε στο βήμα της Βουλής χθες, Τετάρτη ο πρώην υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και μάλιστα γράφοντας ιδιαιτέρως επικριτικά.

Απαντώντας στον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελο, με αφορμή δημοσίευμα που επικαλέστηκε και το οποίο φέρει τον διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου Μιχάλη Σερασκέρη να είναι προσωπικός φίλος του κ. Πλεύρη και ουσιαστικά πως με αυτό το «προσόν» τοποθετήθηκε διοικητής, ο κ. Πλεύρης έκανε αναφορά στο βιογραφικό του διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου. 

Μάλιστα προχώρησε ακόμη παραπέρα, λέγοντας πως η ιστορία αυτή προέρχεται από βουλευτή που μάλλον ήθελε να τοποθετήσει στη θέση αυτή, κάποιον αρεστό του.

Από μεριάς του, σε καυστικό τόνο ο Μάριος Σαλμάς, επίσης βουλευτής της ΝΔ, τονίζει μεταξύ άλλων: 

«Αγαπητέ Θάνο το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν είχε ασκήσει (σ.σ. ο νυν διοικητής) ποτέ πριν τοποθετηθεί στο Αγρινιο διοίκηση νοσοκομείου αλλά ότι δεν κατάλαβες ότι μετά την κρίση στην Ελλάδα υπήρξαν διαδικασίες αξιολόγησης και αξιοκρατίας (σου θυμίζω open gov) τις οποίες καταστρατήγησες».

Αναλυτικά η ανάρτησή του: 

«Με τον Θάνο Πλεύρη ιδεολογικά και πολιτικά δεν έχω καμία συνάφεια. Εγώ δεν υπηρέτησα ποτέ ακροδεξιές θέσεις ούτε πρόκειται. Για την θητεία του στο Υπουργείο Υγείας αρκεί να πω πόσες φόρες απολογούμαστε προεκλογικά. Αναφέρθηκε χθες στην Βουλή έμμεσα στην κριτική που του άσκησα ότι ο ανεπαρκέστατος Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου το μόνο προσόν που είχε ήταν ότι ήταν προσωπικός του φίλος όπως ο ίδιος μου είχε πει. Υποστήριξε ότι είχε πολλά θεωρητικά προσόντα.

Αγαπητέ Θάνο το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν είχε ασκήσει ποτέ πριν τοποθετηθεί στο Αγρινιο διοίκηση νοσοκομείου αλλά ότι δεν κατάλαβες ότι μετά την κρίση στην Ελλάδα υπήρξαν διαδικασίες αξιολόγησης και αξιοκρατίας (σου θυμίζω open gov) τις οποίες καταστρατήγησες. Και πολιτικές συμπεριφορές σαν τις δικές σου διορθώνει το νομοσχέδιο κατά την συζήτηση του οποίου πήρες τον λόγο».

Πηγή: agriniopress.gr

Σχετικά Άρθρα