Φάμελλος: Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ νομοθετεί το ρουσφέτι

 Φάμελλος: Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ νομοθετεί το ρουσφέτι

Πυρά για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. 

Αναφερόμενος συλλήβδην στο νομοσχέδιο, δήλωσε ότι νομοθετεί τον κομματισμό και του ρουσφέτι και, απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη, είπε δηκτικά: “Αυτό εννοούσε όταν έλεγε ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση”. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σ. Φάμελλος ανέφερε μεταξύ άλλων: 

*2500 συμβασιούχοι πυροσβέστες απολύθηκαν σήμερα, δεν έχετε ούτε ιερό ούτε όσιο. Έληξε η σύμβασή τους λένε οι βουλευτές της Ν.Δ. είπαμε ότι 2500 συμβασιούχοι είναι από σήμερα στο ταμείο ανεργίας, στον δρόμο ενώ έχει 3600 κενά η πυροσβεστική. Είναι δική σας επιλογή. 

*Ενω εχει η πολιτεία έχει επιστημονικά εργαλεία για [πυρκαγιές, πλημμύρες, δεν τα αξιοποίησε,  έφτασαν στελέχη όπως η κ. Βούλτεψη να κατηγορήσει τους επιστήμονες.  Αυτή είναι η αριστεία σας; 

*Το νομοσχέδιο νομοθετεί τον κομματισμό στη Δημόσια Διοίκηση. Η κ. Κεραμέως νομοθετεί ότι σε θέσεις ευθύνης του δημοσίου, θα επιλέγονται οι πολίτες  από επιτροπές που έχει την πλειοψηφία η Ν.Δ

*Αυτό είναι που έλεγε ο κ. Μητσοτάκης: ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Το νομοσχέδιο νομοθετεί το ρουσφέτι και παράγει ένα αυταρχικό κράτος, επιβάλλοντας τον φόβο: τους λέει αν δε βολευτείτε και δεν ησυχάσετε θα βρεθείτε σε δυσμενή μετάθεση, δε θα γίνετε ποτέ διευθυντές. 

*Τι είναι επανάσταση και εκσυγχρονισμός; το  να κάνει κουμάντο το Μαξίμου; 

* Ο κομματισμός και το ρουσφέτι δεν μπορεί να ελιναι τα όνειρα της νεολαίας και της κοινωνίας. Αυτά δεν μπορείτε να τα φοβίσετε κε Μητσοτάκη. 

*Ο πρόεδρος της Βουλής πάντως, στο κλείσιμο της ομιλίας του κ. Φάμελλου έκανε έκκληση για τήρηση του χρόνου: Δεν γίνεται να μιλάει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης περισσότερο από τον πρωθυπουργό και αυτό δεν έχει σχέση με το τι κόμμα είμαι εγώ. 

Σχετικά Άρθρα