Νέο Ηράκλειο: Μεγάλες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις ενάντια στα ακροδεξιά καλέσματα – Επεισόδια στη Πλατεία Βικτωρίας – Συλλήψεις ακροδεξιών (vid)

 Νέο Ηράκλειο: Μεγάλες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις ενάντια στα ακροδεξιά καλέσματα – Επεισόδια στη Πλατεία Βικτωρίας – Συλλήψεις ακροδεξιών (vid)

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Ηρακλείου σε τρία σημεία (Νέο Ηράκλειο, Πευκάκια, Νέα Ιωνία) για να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία φασιστικών ομάδων στην περιοχή. Ακούστηκαν συνθήματα όπως «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί» και «λευτεριά στην Παλαιστίνη». Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ. τους μπλόκαρε, εμποδίζοντάς τους να πραγματοποιήσουν πορεία στους γύρω δρόμους, επικαλούμενη την απαγόρευση.

Παράλληλα, έγιναν προσαγωγές αντιφασιστών στον κοντινό σταθμό της Νέας Ιωνίας, προκειμένου να μην προχωρήσουν προς το Νέο Ηράκλειο. Μεταξύ αυτών, ήταν 7 μέλη του ΜέΡΑ25 (ανάμεσά τους, ο συντονιστής της κεντρικής επιτροπής, Κώστας Ντάσκας): ένα γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 18 προσαγωγές. Μάλιστα, έχουν προσαχθεί και σπουδαστές φωτογραφίας.

Την αστυνομική απαγόρευση έσπασε και η μεγάλη πορεία που έλαβε χώρα από τη Νέα Ιωνία προς το Ν. Ηράκλειο. Στην πορεία οι διαδηλωτές ζήτησαν να σταματήσει η σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας και να απεμπλακεί η Ελλάδα.

Επεισόδια σε Βικτώρια και Μοναστηράκι και συλλήψεις ακροδεξιών στο Θησείο

Επεισόδια σημειώθηκαν σε Βικτώρια και Μοναστηράκι το απόγευμα της Τετάρτης (1/11) μετά τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στο Νέο Ηράκλειο, με την αστυνομία να προχωρά σε εκτεταμένη χρήση χημικών, προσαγωγές και συλλήψεις.

Στο Μοναστηράκι, μάλιστα, αντιεξουσιαστές συνεπλάκησαν με ακροδεξιούς, οι οποίοι νωρίτερα είχαν ανάψει πυρσούς στα βραχάκια της Ακρόπολης.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, άτομα που κατέβαιναν από τα βόρεια όπου πραγματοποιήθηκαν αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, κατέβηκαν στον σταθμό του ΗΣΑΠ στη Βικτώρια και επιτέθηκαν σε άτομα της ομάδας ΔΙΑΣ με καδρόνια και πέτρες. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και φέρουν εκδορές, ενώ φθορές προκλήθηκαν στις μηχανές και τα κράνη τους. Στο σημείο πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές και συλλήψεις.

Στη συνέχεια, ομάδα ατόμων μπήκε ξανά στον ΗΣΑΠ και αποβιβάστηκε στο Μοναστηράκι.

Εκεί, υπήρξε συμπλοκή των αντιεξουσιαστών με ακροδεξιούς που βρισκόντουσαν στην περιοχή, με την αστυνομία να παρεμβαίνει και να τους διαλύει. Στον σταθμό προκλήθηκαν φθορές.

Μάλιστα, άνδρες των ΜΑΤ μετέβησαν στο σημείο μέσω του ηλεκτρικού.

Νωρίτερα, ομάδα ακροδεξιών συγκεντρώθηκε στην περιοχή βραχάκια στην Ακρόπολη και άναψε πυρσούς. Η αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις ακροδεξιών από το σημείο.

Σχετικά Άρθρα