ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρήσεις στελεχών και στα Χανιά

 ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρήσεις στελεχών και στα Χανιά

Την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έκαναν γνωστή με κοινή ανακοίνωσή τους 4 ηχηρά ονόματα του κόμματος στα Χανιά, ακολουθώντας το κύμα παραιτήσεων που ανακοινώνονται πανελλαδικά από στελέχη του κόμματος. Πρόκειται για τη Μαρία Βλαζάκη, πρ. Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τον Φώτη Καζάση, πρ. Δ/νοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε, τον Δημήτρη Μπουντρογιάννη, πρ. Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων και τον Αντώνη Παπαδεράκη, πρ. Γεν. Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης

Στην κοινή ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο μεταξύ άλλων για προσπάθεια υπονόμευσης και αποδόμησης του έργου του ΣΥΡΙΖΑ από την ηγετική ομάδα του κόμματος και για αντιδημοκρατική συμπεριφορά τονίζοντας ότι: «Αισθανόμαστε ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στον οποίο εμείς ενταχθήκαμε, μεταλλάσσεται, εκφυλίζεται και απαξιώνεται»

Αναλυτικά η ανακοίνωσή:

Όσες και όσοι υπογράφουμε την επιστολή αυτή υποβάλλουμε την παραίτησή μας από τις Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων στις οποίες ανήκουμε.

Την περίοδο 2015-2019 με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα είχαμε την τιμή να αναλάβουμε δημόσιες θέσεις ευθύνης και να συμβάλλουμε και εμείς, μέσω αυτών, στην προσπάθεια διάσωσης της κοινωνικής συνοχής και της ανάτασης μιας χρεωκοπημένης χώρας. Νιώθουμε περήφανοι για το κυβερνητικό έργο που επιτελέστηκε εκείνη την περίοδο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε νευραλγικό τομέα, με αποκορύφωμα την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια.

Δυστυχώς σήμερα διαπιστώνουμε την προσπάθεια της ηγετικής ομάδας του κόμματος να υπονομεύσει και να αποδομήσει το τότε κυβερνητικό έργο. Διαπιστώνουμε επίσης την αντιδημοκρατική συμπεριφορά και τις συνεχείς διχαστικές πρακτικές της ηγεσίας αυτής. Αισθανόμαστε ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στον οποίο εμείς ενταχθήκαμε, μεταλλάσσεται, εκφυλίζεται και απαξιώνεται.

Αποχωρούμε παραμένοντας ενεργοί, πιστοί στη σύγχρονη αριστερά που σχεδιάζει, επεξεργάζεται και αναλαμβάνει να ασκήσει πολιτικές που απαντούν στα προβλήματα της κοινωνίας και της εποχής. Συντασσόμαστε με τα σύγχρονα αιτήματα που συνομιλούν με τον στρατηγικό στόχο για σοσιαλισμό με δημοκρατία, δικαιοσύνη και ελευθερία. Είναι θέμα συνείδησης και ευθύνης να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία συμπερίληψης και καλύτερης ζωής, όταν μάλιστα η βαρβαρότητα της καθημερινότητας μετατρέπεται σε νέα κανονικότητα.

Όπως ο νόμος ορίζει, αιτούμαστε από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τη διαγραφή από τα αρχεία του κόμματος όλων των προσωπικών δεδομένων που έχουμε διαθέσει ως μέλη και την μη διάθεση ή χρήση αυτών για οποιονδήποτε λόγο.

• Βλαζάκη Μαρία, πρ. Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού
• Καζάσης Φώτης, πρ. Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε
• Μπουντρογιάννης Δημήτρης, πρ. Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων
• Παπαδεράκης Αντώνης, πρ. Γεν. Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης

Σχετικά Άρθρα