Γάζα: Το Ισραήλ ζητεί την εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Κουντς – Παλαιστίνιοι αρπάζουν αλεύρι – Καταρρέει η “δημόσια τάξη” λέει ο ΟΗΕ

 Γάζα: Το Ισραήλ ζητεί την εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Κουντς – Παλαιστίνιοι αρπάζουν αλεύρι – Καταρρέει η “δημόσια τάξη” λέει ο ΟΗΕ

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές αρχές ζήτησαν να εκκενωθεί αμέσως το νοσοκομείο Αλ Κουντς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για κατάρρευση της “δημόσιας τάξης” μετά τη λεηλασία κέντρων βοήθειας

Χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας εισέβαλαν σε αποθήκες και κέντρα διανομής του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), αρπάζοντας αλεύρι και “βασικά είδη επιβίωσης”, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία αυτή των Ηνωμένων Εθνών.

“Πρόκειται για ανησυχητική ένδειξη ότι αρχίζει να καταρρέει η δημόσια τάξη ύστερα από τρεις εβδομάδες πολέμου και αυστηρής πολιορκίας στη Γάζα”, τόνισε η UNRWA σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Από τις 9 Οκτωβρίου, το Ισραήλ επέβαλε “πλήρη αποκλεισμό” στη Γάζα, αποκόπτωντας τις προμήθειες σε νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και τρόφιμα στον παλαιστινιακό θύλακα, στον οποίο συνωστίζονται 2,4 εκατομμύρια κάτοικοι και ο οποίος τελούσε ήδη υπό ισραηλινό αποκλεισμό από το 2007. Μόνον 84 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια έχουν μπορέσει να φτάσουν στη Γάζα μέσω Αιγύπτου από τις 21 Οκτωβρίου.

Σχετικά Άρθρα