Μπαράζ παραιτήσεων στον χώρο της Υγείας – Χωρίς διοικητή το Βενιζέλειο, παραιτήθηκε και ο Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ

Μπαράζ παραιτήσεων στον χώρο της Υγείας – Χωρίς διοικητή το Βενιζέλειο, παραιτήθηκε και ο Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ

Παραιτείται ο ένας διοικητής νοσοκομείου μετά τον άλλον στην Κρήτη, ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ συνολικά στη χώρα μας. Μετά την παραίτηση του διοικητή της μίας εβδομάδας για στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, αποκαλύπτεται ότι και ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ έχει υποβάλει την παραίτησή του. Σύμφωνα με ρεπορτάζ από τη κρητικά μέσα ο Δημήτρης Αγαπίου, υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ και αρμόδιος για την πρωτοβάθμια φροντίδα υπέβαλε την παραίτησή του εν μέσω σοβαρότατων καταγγελιών.

Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, πριν από λίγες ημέρες, όταν ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης ήταν εκτός υπηρεσίας και τον αναπλήρωνε ο κ. Αγαπίου, δέχθηκε τηλεφώνημα από το υπουργείο Υγείας και του ασκήθηκαν επίμονες πιέσεις για να δώσει λύση στο πρόβλημα με τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι «η αντίδραση του κ. Αγαπίου φέρεται να ήταν πολύ έντονη όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, εκείνος ένιωσε έντονη δυσφορία από την πίεση και αποχώρησε από τα γραφεία της 7ης ΥΠΕ με τη συνοδεία της συζύγου». Στη συνέχεια, υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive.gr, δεν έγινε δεκτή.

  • Η δραματική κατάσταση στο νοσοκομείο Ρεθύμνου σχετίζεται, άλλωστε, και με την παραίτηση του Χάρη Λυδάκη, του διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, ο οποίος έμεινε μόλις μια εβδομάδα στη θέση του.

Ο γιατρός και προϊστάμενος διευθυντής της Β΄ παθολογικής κλινικής υπέβαλε αιφνιδιαστικά την παραίτησή του μετά από αίτημα που δέχθηκε προκειμένου να υποδείξει όνομα παθολόγου, ο οποίος θα μετακινηθεί σε κλινική του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Στην επιστολή του, που δημοσίευσαν τοπικά μέσα, σημειώνει πως «όπως έχει εκφραστεί με προηγούμενο έγγραφο μου ότι οι συνεχιζόμενες μετακινήσεις ιατρών Παθολόγων από το νοσοκομείο μας σε άλλα νοσοκομεία δημιουργούν επιπλέον αποσταθεροποιητικές εστίες στην ήδη επιβαρυμένη συγκυριακή κρισιμότητα που βρίσκεται το νοσοκομείο μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απέπεμψε πριν λίγες μέρες την προηγούμενη διοίκηση χωρίς όμως να δώσει καμία λύση για τα προβλήματα, σε -ακόμα- μια επικοινωνιακού χαρακτήρα επίσκεψη κατά την οποία ζήτησε δημόσια… συγγνώμη προς τους πολίτες.

Τι λέει το υπουργείο Υγείας

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο αρμόδιος υπουργός, μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου Υγείας αποφάσισε να απαντήσει, εξαπολύοντας επίθεση στον παραιτηθέντα Χάρη Λυδάκη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται προκλητικά ότι «δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα στο πλαίσιο του Νόμου προκειμένου όλοι να εκτελούν τα νόμιμα καθήκοντά τους», αφού διαμήνυσε ότι «κανείς και τίποτα δεν θα σταματήσει με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη».

Άμεσες προσλήψεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει η παραίτηση του διοικητή αποτελεί απτή απόδειξη ότι ο Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν μπορούν μα ξεφύγουν από τις ιδεοληπτικές εμμονές τους, οι οποίες εχθρεύονται τον δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος Υγείας.

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, σημειώνει πως «το παράδειγμα με τους ιατρούς παθολόγους στο Βενιζέλειο του Ηρακλείου που πρέπει να πηγαίνουν και στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου γιατί δεν υπάρχει ιατρικό προσωπικό δεν είναι μεμονωμένο. Καθημερινά οι βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτουμε ερωτήσεις στη Βουλή μεταφέροντας την αγωνία των πολιτών από κάθε γωνιά της πατρίδας μας, που μας περιγράφουν τις εικόνες διάλυσης από τις υγειονομικές μονάδες σε όλη την επικράτεια. Παρά όμως τις δημόσιες διαβεβαιώσεις για επίλυση των επιμέρους ζητημάτων τόσο του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου όσο και των άλλων νοσοκομείων της Κρήτης και ολόκληρης της χώρας, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της σχεδιασμένης αποδόμησης και αποσύνθεσης του Ε.Σ.Υ.».

Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται πως «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 παρέδωσε 79.122 άτομα και 4 χρόνια μετά, με την χώρα να έχει βιώσει την πανδημία, το μόνιμο προσωπικό στον τομέα της υγείας είναι 72.986 άτομα. Αυτός ο κατήφορος για τη δημόσια υγεία πρέπει να σταματήσει. Χρειάζεται λύση εδώ και τώρα. Πρέπει να μπει τέλος στη διαρκή συρρίκνωση και υποβάθμιση του ΕΣΥ. Η Υγεία είναι δημόσιο αγαθό και οι θεράποντες της πρέπει να ασκούν το λειτούργημά τους σε συνθήκες που θα τους καθιστούν αποτελεσματικούς επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου» καταλήγει ο βουλευτής.

Mαζικές διαμαρτυρίες έχουν γίνει τόσο στο Ηράκλειο για την δραματική κατάσταση στο Βενιζέλειο όσο και στο Ρέθυμνο, λόγω της ανήκουστης εντολή της διοίκησης να κάνουν εφημερίες στα ΤΕΠ γιατροί όλων των ειδικοτήτων (Βλ. «Τα Επείγοντα Ρεθύμνου θα λειτουργούν με… νεφρολόγο» )

Σχετικά Άρθρα