Γάζα: Ισραηλινά πλήγματα κοντά σε τρία νοσοκομεία – Συνεχή ροή ανθρωπιστικής βοήθειας συμφώνησαν Μπάιντεν Νετανιάχου

 Γάζα: Ισραηλινά πλήγματα κοντά σε τρία νοσοκομεία – Συνεχή ροή ανθρωπιστικής βοήθειας συμφώνησαν Μπάιντεν Νετανιάχου

Ο ισραηλινός στρατός ενέτεινε τα πλήγματά του στη Λωρίδα της Γάζας, με εκπρόσωπό του να διαβεβαιώνει πως «δεκάδες» μαχητές της Χαμάς σκοτώθηκαν. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, οι πιο πολύνεκρες επιδρομές έγιναν στη Ντέιρ αλ Μπάλα, όπου 80 άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν και ακίνητα καταστράφηκαν. Έγιναν επίσης πλήγματα στη Χαν Γιούνες και στη Ράφα (νότια).

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα παλαιστινιακά ΜΜΕ αναφέρουν πως Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν περιοχές κοντά σε τρία νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας τις πρώτες πρωινές ώρες. Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής αν επλήγησαν τα νοσοκομεία. Δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό για την πληροφορία αυτή.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, έγιναν βομβαρδισμοί κοντά στα νοσοκομεία Σίφα, Αλ Κουντς και στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο, βόρεια. Ο διευθυντής του Ινδονησιακού Νοσοκομείου δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα ότι ο ισραηλινός βομβαρδισμός προκάλεσε «σοβαρές ζημιές και τραυματισμούς», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

  • Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συμφώνησαν ώστε η Λωρίδα της Γάζας, που τελεί υπό πολιορκία, να έχει στο εξής «συνεχή ροή» ανθρωπιστικής βοήθειας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Καθώς μια δεύτερη αυτοκινητοπομπή φορτηγών με βοήθεια εισήλθε σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας από την Αίγυπτο, οι Μπάιντεν και Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, “δήλωσαν ότι θα υπάρχει στο εξής συνεχής ροή στη Γάζα αυτής της ζωτικής σημασίας βοήθειας” για τον παλαιστινιακό πληθυσμό, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Μπροστά στον κίνδυνο περιφερειακής ανάφλεξης, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνομίλησε τηλεφωνικά με τους ηγέτες του Καναδά, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Βρετανίας, καθώς και με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, που αναμένεται αύριο Τρίτη στο Ισραήλ.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως ενισχύει τις δυνάμεις που έχει αναπτύξει στην περιφέρεια, έπειτα από «κλιμακώσεις από το Ιράν και δυνάμεις συνδεόμενες μαζί του», κι ο επικεφαλής του Λόιντ Όστιν διεμήνυσε πως η Ουάσιγκτον δεν θα διστάσει «να αναλάβει δράση» αν μπουν στο στόχαστρο συμφέροντά της.

Σχετικά Άρθρα