Μητσοτάκης: Μηνύματα σε υπουργούς και… πολυεθνικές για φαινόμενα αλαζονείας και ελλάδα που δεν είναι “μπανανία” – Απέκλεισε ανασχηματισμό, προανήγγειλε μέτρα

 Μητσοτάκης: Μηνύματα σε υπουργούς και… πολυεθνικές για φαινόμενα αλαζονείας και ελλάδα που δεν είναι “μπανανία” – Απέκλεισε ανασχηματισμό, προανήγγειλε μέτρα

Δύο ηχηρά μηνύματα εξέπεμψε ο πρωθυπουργός χθες, το πρώτο ήταν προς τα γαλάζια στελέχη και το δεύτερο ήταν προς την κοινωνία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να κλείσει τον κύκλο της εσωστρέφειας που προκάλεσε το αποτελέσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, για αυτό έστειλε αυστηρό και ξεκάθαρο μήνυμα στο εσωτερικό της παράταξης.

«Η αλαζονεία είναι μια πάθηση πολύ ανησυχητική γιατί οι πολίτες μπορεί να συγχωρήσουν λάθη, όχι κακές συμπεριφορές» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου. Πρόσθεσε μάλιστα πως θα είναι τόσο αυστηρός με τους συνεργάτες του όσο είναι και με τον εαυτό του.

  • Είναι γεγονός πως το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών επανέφερε στο προσκήνιο τα σενάρια περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού κι επέμεινε πως οι υπουργοί χρειάζονται χρόνο.

Ταυτόχρονα όμως έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τους υπουργούς τους λέγοντας πως θα πρέπει «να βουτάνε την γλώσσα τους στο μυαλό πριν μιλήσουν» κι επανέλαβε με νόημα πως όλοι αξιολογούνται καθημερινά. Κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός εξέφρασε εμμέσως τη δυσφορία του, προς τις «αστοχίες» που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα λέγοντας πως «ευθύνη μας είναι να μετουσιώνουμε σε πράξη τις ελπίδες της κοινωνίας» και ζήτησε απ’ όλους «προσήλωση στους στόχους και επικοινωνία χωρίς ακρότητες και έπαρση».

  • Το δεύτερο μήνυμα που έστειλε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν προς την κοινωνία.

Συγκεκριμένα τόνισε οτι αντιλαμβάνεται πως η ακρίβεια αποτελεί το βασικότερο πρόβλημα των καταναλωτών και πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει τα νοικοκυριά. Αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει μεγάλες αναταράξεις στην αγορά του πετρελαίου.

  • «Αυτό είναι θετικό, αλλά μπορεί να αλλάξει εύκολα από τη μια στιγμή στην άλλη» επισήμανε και πρόσθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση είναι έτοιμη, όπως το έκανε και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες όταν ξέφυγαν οι τιμές του φυσικού αερίου, να στηρίξει την ελληνική κοινωνία, τα ελληνικά νοικοκυριά, τις ελληνικές επιχειρήσεις».

Παράλληλα, όμως έστειλε αυστηρο μήνυμα στις πολυεθνικές εταιρείες λέγοντας πως δεν μπορούν να πωλούν ακριβότερα τα προιόντα τους στην Ελλάδα.

«Εαν νομίζουν πως η Ελλάδα είναι μια μπανανία, πως μπορούν να πωλούν τα ίδια προϊόντα πολύ πιο ακριβά από ό,τι σε άλλες χώρες, θα δείτε τι θα κάνουμε πολύ σύντομα» δήλωσε χαρακτηριστικά και παραδέχθηκε ότι η «ακρίβεια στο ράφι» παραμένει βασικό πρόβλημα για τους καταναλωτές. Υποστήριξε πως αυτή την στιγμή υπάρχει μια συσσωρευμένη αύξηση τιμών, όμως «είναι σαφές πια ότι βλέπουμε την αρχή του τέλους ως προς την έξαρση του πληθωρισμού».

Σχετικά Άρθρα