Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ήχησαν οι σειρήνες για επίθεση με ρουκέτες στην Ιερουσαλήμ- Νετανιάχου: Η Χαμάς είναι μια νέα εκδοχή του Ναζισμού

 Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ήχησαν οι σειρήνες για επίθεση με ρουκέτες στην Ιερουσαλήμ- Νετανιάχου: Η Χαμάς είναι μια νέα εκδοχή του Ναζισμού

Ήχησαν οι σειρήνες για επίθεση στην Ιερουσαλήμ την Δευτέρα (16/10), οι οποίες ακούστηκαν μέχρι τη Ραμάλα. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου αναφερόμενος στη Χαμάς είπε ότι είναι μέρος του Άξονα του Κακού του Ιράν και της Χεζμπολάχ και αντιπροσωπεύει μια νέα εκδοχή του ναζισμού.

Ήχησαν οι σειρήνες για επίθεση στην Ιερουσαλήμ την Δευτέρα (16/10), οι οποίες ακούστηκαν μέχρι τη Ραμάλα στα παλαιστινιακά εδάφη, όπως μεταδίδει το al jazeera.

Παράλληλα, το times of israel κάνει λόγο για εκτόξευση ρουκετών μεγάλου βεληνεκούς που στοχεύουν τις μεγαλύτερες πόλεις του Ισραήλ.

Εκτιμάται πως είναι η μεγαλύτερη επίθεση της Χαμάς από το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, όπου ξέσπασαν οι σφοδρές συγκρούσεις.

Αρκετές δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές.

Νετανιάχου: Η Χαμάς είναι μια νέα εκδοχή του Ναζισμού – Είναι ο Άξονας του κακού μαζί με Ιράν και Χεζμπολάχ

Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα μίλησε στο ισραηλινό κοινοβούλιο, την Κνεσέτ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Αναφερόμενος στη Χαμάς είπε ότι είναι μέρος του Άξονα του Κακού του Ιράν και της Χεζμπολάχ και αντιπροσωπεύει μια νέα εκδοχή του ναζισμού.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε ακόμα ότι ο κόσμος πρέπει να ενωθεί για να νικήσει τη Χαμάς όπως νίκησε τον ISIS και τους Ναζί.

Ο Νετανιάχου διαβεβαίωσε την Κνεσέτ ότι το έθνος του Ισραήλ είναι ενωμένο στον στόχο της νίκης, ενώ υπογράμμισε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για τις αποτυχίες πληροφοριών και ασφάλειας που επέτρεψαν στη Χαμάς να εξαπολύσει μια τέτοια αιματηρή επίθεση στις 7 Οκτωβρίου. Κάλεσε τον κόσμο να ενωθεί και να πολεμήσει τη Χαμάς.

Με περισσότερους από 1.300 Ισραηλινούς νεκρούς και τουλάχιστον 199 ομήρους πίσω στη Γάζα, ο Νετανιάχου είπε: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα γύρω από την καταστροφή που μας έπληξε πριν από δέκα ημέρες. Θα διερευνήσουμε διεξοδικά κάθε πτυχή. Το έθνος είναι ενωμένο προς έναν στόχο, τη νίκη. Θα θριαμβεύσουμε γιατί πρόκειται για την ίδια την ύπαρξή μας σε αυτή την περιοχή, η οποία είναι γεμάτη με σκοτεινές δυνάμεις. Η Χαμάς είναι μέρος του κακού άξονα του Ιράν και της Χεζμπολάχ.

Στόχος τους είναι να βυθίσουν τη Μέση Ανατολή σε μια άβυσσο χάους. Τώρα, πολλοί σε όλο τον κόσμο καταλαβαίνουν ποιον αντιμετωπίζει το Ισραήλ. Κατανοούν ότι η Χαμάς αντιπροσωπεύει μια νέα εκδοχή του ναζισμού. Ακριβώς όπως ο κόσμος ενώθηκε για να νικήσει τους Ναζί και τον ISIS, έτσι πρέπει να ενωθεί για να νικήσει τη Χαμάς Είμαστε αφοσιωμένοι σε όλες τις οικογένειες. Δεν θα υποχωρήσουμε στις προσπάθειές μας να φέρουμε πίσω τους αδελφούς και τις αδελφές μας».

Σχετικά Άρθρα