Πόλεμος στο Ισραήλ: 50 οικογένειες στη Γάζα σβήστηκαν από το ληξιαρχείο

 Πόλεμος στο Ισραήλ: 50 οικογένειες στη Γάζα σβήστηκαν από το ληξιαρχείο

Τουλάχιστον 50 οικογένειες στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σβηστεί από το ληξιαρχείο μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της περιοχής. Όλα τα μέλη των οικογενειών αυτών σκοτώθηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς και αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ, ανέφερε το υπουργείο.

Ακόμα, όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων από τις ισραηλινές επιθέσεις έφτασε τους 2.450, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 724 παιδιά και 459 γυναίκες. Ακόμα, στους 9.200 υπολογίζονται οι τραυματίες.

Το λουτρό αίματος συνεχίζεται στη Γάζα, ενώ το Ισραήλ ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μια χερσαία επιχείρηση στην περιοχή.

Δεκάδες Παλαιστίνιοι θάφτηκαν σε ομαδικό τάφο, λόγω του συντριπτικού αριθμού των θυμάτων και της έλλειψης χώρου στα τοπικά νεκροταφεία, μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Σε οριακό σημείο τα νοσοκομεία στη Γάζα – Πολλά τραυματισμένα παιδιά κάτω των 3 ετών

Εν τω μεταξύ, οι γιατροί στη Γάζα προειδοποίησαν την Κυριακή (15/10), ότι χιλιάδες άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν αν τα νοσοκομεία που είναι γεμάτα με τραυματίες, εφόσον ξεμένουν από καύσιμα και βασικές προμήθειες, καθώς οι άμαχοι που δέχονται αεροπορικούς βομβαρδισμούς, αγωνίζονται να βρουν τρόφιμα, νερό και ασφάλεια πριν από την αναμενόμενη χερσαία επίθεση του Ισραήλ.

Στο νοσοκομείο Νάσερ στη νότια πόλη Χαν Γιουνίς, το δεύτερο μεγαλύτερο της Γάζας μετά την Αλ Σίφα, το AP αναφέρει ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι γεμάτες με τραυματίες ασθενείς, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι παιδιά κάτω των τριών ετών.

Εκατοντάδες άνθρωποι με σοβαρά τραύματα από έκρηξη έχουν έρθει στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον Guardian, όπου τα καύσιμα αναμένεται να εξαντληθούν μέχρι τη Δευτέρα (16/10), όπως δήλωσε ο Δρ. Μοχάμεντ Καντίλ, σύμβουλος στο συγκρότημα εντατικής θεραπείας.

Υπάρχουν 35 ασθενείς στη ΜΕΘ που εξαρτώνται από αναπνευστήρες για να παραμείνουν στη ζωή και άλλοι 60 σε αιμοκάθαρση. Αν τελειώσουν τα καύσιμα, «αυτό σημαίνει ότι όλο το σύστημα υγείας θα κλείσει, οι υπηρεσίες θα διακοπούν» είπε χαρακτηριστικά ο Δρ. Μοχάμεντ Καντίλ, προσθέτοντας το εξής: «Μιλάμε για μια άλλη καταστροφή, ένα άλλο έγκλημα πολέμου, μια ιστορική τραγωδία. Όλοι αυτοί οι ασθενείς κινδυνεύουν να πεθάνουν αν διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα».

Σχετικά Άρθρα