Γάζα: Συγκλονίζει ο δημοσιογράφος που καλύπτει τα γεγονότα, παρότι έμεινε ανάπηρος λόγω ισραηλινής επίθεσης το 2008 (vid)

 Γάζα: Συγκλονίζει ο δημοσιογράφος που καλύπτει τα γεγονότα, παρότι έμεινε ανάπηρος λόγω ισραηλινής επίθεσης το 2008 (vid)

Ο Μομίν Κιρέικα είναι ένας δημοσιογράφος που έμεινε ανάπηρος εξαιτίας μίας ισραηλινής επίθεσης το 2008. Συνεχίζει να κάνει τη δουλειά του και καλύπτει τις τελευταίες επιθέσεις του Ισραήλ παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στους διαλυμένους δρόμους της Γάζας.

Στην καρδιά της πληγείσας από συγκρούσεις Λωρίδας της Γάζας, ο Μομίν Κιρέικα, ένας δημοσιογράφος με αξιοσημείωτη αποφασιστικότητα και τρομερά ψυχικά αποθέματα, αψηφά τις πιθανότητες να καλύψει την τελευταία ισραηλινή επίθεση,

Παρά το γεγονός ότι έχει κινητικές δυσκολίες και είναι πλέον άτομο με αναπηρία -λόγω μίας ισραηλινής επίθεσης το 2008-, ο Κιρέικα παραμένει ακλόνητος στη δέσμευσή του να ρίξει φως στην πραγματικότητα της συνεχιζόμενης κρίσης στην Λωρίδα της Γάζας.

Η ανυποχώρητη αποφασιστικότητα του Κιρέικα μπροστά στις αντιξοότητες χρησιμεύει ως βαθιά πηγή έμπνευσης. Αρνείται να επιτρέψει στους φυσικούς του περιορισμούς να εμποδίσουν το καθήκον του να ενημερώσει τον κόσμο για την κατάσταση στη Γάζα.

“Οι σωματικοί μου περιορισμοί δεν θα με αποτρέψουν από το καθήκον μου το οποίο είναι να ενημερώσω τον κόσμο για το τι συμβαίνει εδώ”, δηλώνει.

“Οκτώ συνάδελφοί μου δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι οκτώ αγνοούνται αλλά δε θα σταματήσουμε ποτέ”.

Η μετακίνηση του με το αμαξίδιο στους κατεστραμμένους από τον πόλεμο δρόμους της Γάζας είναι μια καθημερινή πρόκληση για τον Κιρέικα. Παρά τα πολλά εμπόδια που συναντά, η αποφασιστικότητά του να αναφέρει την αλήθεια παραμένει πραγματικά ακλόνητη.

Τα εμπόδια είναι πολλά, αλλά η αποφασιστικότητά μου να αναφέρω την αλήθεια είναι ισχυρότερη“, βεβαιώνει.

Η ιστορία του Κιρέικα υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο των δημοσιογράφων σε ζώνες συγκρούσεων. Εν μέσω κινδύνου σε κάθε στροφή, ρισκάρουν τη ζωή τους για να αποκαλύψουν την αλήθεια και να δώσουν φωνή στους άφωνους.

Πιστεύει ότι η αναφορά τους χρησιμεύει ως “σωσίβιο πληροφοριών” και ότι έχουν ευθύνη απέναντι στους ανθρώπους που πλήττονται από τη σύγκρουση.

Πέρα από τις αναφορές του, η αποφασιστικότητα του Κιρέικα να αμφισβητεί τους κοινωνικούς κανόνες και τα στίγματα που σχετίζονται με την αναπηρία, συγκλονίζει. Το θάρρος του και η ακλόνητη επιδίωξη της καριέρας του καταρρίπτουν τα εμπόδια, υποστηρίζοντας τη συμμετοχή και τις ίσες ευκαιρίες. Τονίζει ότι η αναπηρία δεν καθορίζει ένα άτομο. Είναι οι ικανότητες και η συνεισφορά τους που έχουν σημασία.

Επιπλέον, η ιστορία του Κιρέικα ρίχνει φως στην ανάγκη για μεγαλύτερη υποστήριξη και αναγνώριση των δημοσιογράφων με ειδικές ανάγκες. Καλεί τους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης και τις κυβερνήσεις να παράσχουν πόρους και καταλύματα που διευκολύνουν τη δημοσιογραφία χωρίς αποκλεισμούς.

Οι προοπτικές μας, οι εμπειρίες μας εμπλουτίζουν τη δημοσιογραφία. Απλώς χρειαζόμαστε τα εργαλεία για να κάνουμε τη δουλειά μας“, καταλήγει ο Κιρέικα, υπογραμμίζοντας τις πολύτιμες συνεισφορές που μπορούν να κάνουν οι δημοσιογράφοι με αναπηρία στον χώρο.

*Με πληροφορίες από trtworld

Σχετικά Άρθρα