Προ των πυλών η εισβολή στη Γάζα – IDF: Επιχείρηση από ξηρά, αέρα και θάλασσα

 Προ των πυλών η εισβολή στη Γάζα – IDF: Επιχείρηση από ξηρά, αέρα και θάλασσα

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Γάζα όλος ο πλανήτης την ώρα που σύμφωνα με τις ισραηλινές δυνάμεις, η χερσαία στρατιωτική εισβολή στη Γάζα είναι θέμα χρόνου και θα γίνει από ξηρά, αέρα και θάλασσα, σύμφωνα με την IDF.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι προετοιμάζεται για μια εκτεταμένη εκστρατεία στη Γάζα και «την εφαρμογή ενός ευρέος φάσματος επιθετικών σχεδίων που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, μια ολοκληρωμένη και συντονισμένη επίθεση από αέρος, θαλάσσης και ξηράς».

«Τα τάγματα και οι στρατιώτες του ισραηλινού στρατού έχουν αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα και είναι έτοιμοι να αυξήσουν την ετοιμότητα για τα επόμενα στάδια του πολέμου, με έμφαση σε μια σημαντική χερσαία επιχείρηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση του IDF.

Ο πρώην επικεφαλής της Μοσάντ προτρέπει σε υπομονή για την εισβολή στη Γάζα, ενώ ζητά ισχυρότερες αποδείξεις για τις θηριωδίες της Χαμάς

Ο Γιόσι Κοέν, πρώην επικεφαλής της Μοσάντ, δήλωσε στο N12 news ότι οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ΙDF δεν πρέπει να εισέλθουν στη Γάζα με κάθε κόστος. «Χρειαζόμαστε υπομονή και να μην βιαστούμε να συγκεντρώσουμε πληροφορίες πριν από μια χερσαία είσοδο», δήλωσε για να προσθέσει ότι «ως κάποιος που έχει επιβλέψει επιχειρήσεις στη Γάζα, λέω το εξής. Απαιτούνται πολλές δυνατότητες πληροφοριών».

«Είμαστε ικανοί για αυτή την αποστολή», είπε σχετικά με την είσοδο στη Γάζα συμπληρώνοντας: «αλλά θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι εκεί υπάρχουν δύο οργανώσεις υπό πολιορκία. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολίτες εκεί. Αλλά δεν έχουν πουθενά να πάνε».

Σημείωσε επίσης ότι «δείχνω στους παγκόσμιους ηγέτες πληροφορίες για το τι συνέβη. Υπάρχει ενότητα στην άποψη ότι πρέπει να δημοσιεύσουμε πιο βίαιες φωτογραφίες από τα αποτελέσματα της επίθεσης της Χαμάς. Μου είπαν – δεν είναι αρκετά ισχυρή», είπαν, σύμφωνα με τον Κοέν, για τις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο IDF.

«Πρέπει να δείξουμε στον κόσμο όλη τη φρίκη της Χαμάς. Πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας τις δυνατότητες να επιτύχουμε το απαραίτητο επίτευγμα – που είναι να αντιμετωπίσουμε την απειλή προς το Ισραήλ και να απομακρύνουμε την απειλή μόνιμα, όχι προσωρινά».

Σχετικά Άρθρα