Ο Μπομπ Μενέντεζ κατηγορείται ότι είναι πράκτορας της αιγυπτιακής κυβέρνησης

 Ο Μπομπ Μενέντεζ κατηγορείται ότι είναι πράκτορας της αιγυπτιακής κυβέρνησης

Οι αμερικανοί εισαγγελείς, οι οποίοι χειρίζονται μια υπόθεση διαφθοράς κατά του Δημοκρατικού γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, απήγγειλαν την Πέμπτη μια νέα κατηγορία εναντίον του για συμμετοχή σε συνωμοσία με σκοπό να ενεργεί ως ξένος πράκτορας για την αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Η νέα κατηγορία περιλαμβάνεται σε αναθεωρημένο κατηγορητήριο που κατατέθηκε εναντίον του Δημοκρατικού γερουσιαστή του Νιου Τζέρσεϊ σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν. Η δίκη του για τις κατηγορίες διαφθοράς θα αρχίσει τον Μάιο.

  • Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ κατηγορείται για αποδοχή δωροδοκιών για λογαριασμό ξένης κυβέρνησης και για δράση ως ξένος πράκτορας, σύμφωνα με συμπληρωματικό κατηγορητήριο που κατατέθηκε από ομοσπονδιακό σώμα ενόρκων στο Μανχάταν.

Το συμπληρωματικό κατηγορητήριο ισχυρίζεται ότι ο Μενέντεζ, «παρείχε ευαίσθητες πληροφορίες για την κυβέρνηση των ΗΠΑ και έλαβε άλλα μέτρα που βοήθησαν κρυφά την κυβέρνηση της Αιγύπτου».

Συγκεκριμένα, το συμπληρωματικό κατηγορητήριο που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο. 12 κατηγορεί τον Μενέντεζ και άλλους: «Από τουλάχιστον τον Ιανουάριο του 2018 έως τουλάχιστον τον Ιούνιο του 2022, στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης και αλλού, οι κατηγορούμενοι Ρόμπερτ Μενέντεζ, Ναντίν Μενέντεζ, γνωστός και ως «Ναντίν Αρσλανιάν», και WAEL HANA, γνωστός και ως “Will Hana”, και άλλοι γνωστοί και άγνωστοι, εκ προθέσεως και εν γνώσει τους συνωμότησαν, συνωμότησαν, συνομολόγησαν και συμφώνησαν από κοινού και μεταξύ τους, ώστε ένας δημόσιος υπάλληλος, δηλαδή ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, να ενεργεί ως πράκτορας ξένου εντολέα, δηλαδή της κυβέρνησης της Αιγύπτου και Αιγύπτιων αξιωματούχων».

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ έχει μέχρι στιγμής αντισταθεί στις εκκλήσεις για παραίτησή του.

  • Η ποινική δίκη του γερουσιαστή των Δημοκρατικών, Μπομπ Μενέντεζ, ορίστηκε για τις 6 Μαΐου 2024, ανακοίνωσε την Δευτέρα (2/10) ο ομοσπονδιακός δικαστής Σίντνεϊ Στάιν.

Ο Μενέντεζ έχει δηλώσει αθώος στις κατηγορίες της δωροληψίας από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσι και απέρριψε τις εκκλήσεις συναδέλφων του και άλλων πολιτικών να παραιτηθεί.

Ο Στάιν όρισε τη δίκη για τον Μάιο, δίνοντας έτσι χρόνο στους εισαγγελείς να ενημερώσουν για τα αποδεικτικά στοιχεία τους δικηγόρους του γερουσιαστή ώστε εκείνοι να υποβάλουν νομικές προσφυγές.

Σχετικά Άρθρα