“Κρας τεστ” στον ΣΥΡΙΖΑ με τους τομεάρχες- Τι θα κάνει ο Κασσελάκης εάν επιμείνουν στο “όχι” έως και 12 βουλευτές

 “Κρας τεστ” στον ΣΥΡΙΖΑ με τους τομεάρχες- Τι θα κάνει ο Κασσελάκης εάν επιμείνουν στο “όχι” έως και 12 βουλευτές

Θερμή χειραψία Κασσελάκη με Τσίπρα στην συνεδρίαση της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ (Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi)

Εάν η εσωτερική κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν επιβάλλει νέα αναβολή, οι ανακοινώσεις του Στέφανου Κασσελάκη για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τους τομείς κοινοβουλευτικού έργου του κόμματος είναι πιθανό να προκαλέσουν νέο γύρο σύγκρουσης με την εσωκομματική αντιπολίτευση ( 6+6, Ομπρέλα, κ.ά).

Σύμφωνα με πληροφορίες του libre, οι επαφές που έγιναν από το γραφείο του προέδρου και το νέο προεδρείο της Κ.Ο συνάντησαν την άρνηση αρκετών βουλευτών -λέγεται ότι συνολικά δώδεκα βουλευτές δεν επιθυμούν να αναλάβουν οιοδήποτε ρόλο. Βασική αιτία είναι ότι δεν δέχονται τον υπερ-συντονιστικό ρόλο του Παύλου Πολάκη, ωστόσο η σχετική απόφαση έχει ληφθεί στην τελευταία συνεδρίαση όπου καταγράφηκαν 16 λευκά ψηφοδέλτια.

Το ερώτημα είναι εάν η εσωκομματική αντιπολίτευση θα φτάσει την αντιπαράθεση μέχρι το τέλος και θα αμφισβητήσει ευθέως τον ίδιο τον νέο πρόεδρο. Και φυσικά, εφόσον δεν αναδιπλωθούν την τελευταία στιγμή ή δεν βρεθεί κάποια μέση λύση, τι θα πράξεθ τελικά ο ίδιος ο Στεφανος Κασσελάκης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δέχεται εισηγήσεις για αυστηρή αντίδραση, ακόμα και τελεσίγραφο που θα αφήνει υπαινιγμούς ακόμα και για διαγραφές. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς, είπε, χθες βράδυ στην εκπομπή του Action24 “Επόμενη μέρα” (με τους Σεραφείμ Κοτρώτσο και Αντριάνα Ζαρακέλη) ότι “θεωρεί αδιανόητο πως θα υπάρξουν αρνήσεις βουλευτών” και φαίνεται πως είναι εξ αυτών που εισηγείται σκληρή αντίδραση με κατηγορία περί υπονόμευσης.

Μεταξύ αυτών που δεν επιθυμούν να αναλάβουν ρόλο φαίνεται πως είναι οι πιο στενοί υποστηρικτές της Έφης Αχτσιόγλου (Χαρίτσης, Ψυχογιός, κ.ά), αλλά και οι προερχόμενες από την Ομπρέλα Σία Αναγνωστοπούλου, Πέτη Πέρκα κ.ά.

Σχετικά Άρθρα