Ισραήλ: “Λάθος συναγερμός” η αεροπορική επίθεση της Χεζμπολάχ από Λίβανο – 160 ρουκέτες της Χαμάς στη Χάιφα – Χερσαία ισραηλινή εισβολή στη Γάζα (vid)

 Ισραήλ: “Λάθος συναγερμός” η αεροπορική επίθεση της Χεζμπολάχ από Λίβανο – 160 ρουκέτες της Χαμάς στη Χάιφα – Χερσαία ισραηλινή εισβολή στη Γάζα (vid)

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι δεν υπήρξε εισβολή από αέρος μέσω Λιβάνου. Δεν υπάρχει «κανένα περιστατικό ασφαλείας» στα βόρεια του Ισραήλ, δήλωσε εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, μετά από αναφορές για πιθανή διείσδυση από αέρος από τον Λίβανο.

Επιπλέον, ο ισραηλινός στρατός απέσυρε την έκκληση του προς τους πολίτες να σπεύσουν σε καταφύγια, λέγοντας ότι ο συναγερμός προκλήθηκε από λάθος.

«Δεν υπήρξε κάποιο συμβάν στον βορρά, ο συναγερμός μπορεί να οφείλεται σε βλάβη» του συστήματος ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατού.

Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τον συναγερμό για εισβολή στο Ισραήλ από τον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός διερευνά τι προκάλεσε τον συναγερμό που σήμανε για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε όλο το βόρειο Ισραήλ νωρίτερα σήμερα, δήλωσε ο υποπτέραρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι «έχει αποκλειστεί ο φόβος διείσδυσης» στον εναέριο χώρο της χώρας από τον Λίβανο.

Ένας εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι συναγερμοί αεροπορικής επιδρομής που ακούστηκαν μπορεί να μην λειτούργησαν σωστά.

Νωρίτερα, κυκλοφόρησαν πληροφορίες σε ισραηλινά ΜΜΕ, που έκαναν λόγο για μεγάλο αριθμό αεροσκαφών που κατευθύνονταν προς το βόρειο Ισραήλ από τον Λίβανο. Το Ισραήλ σήμανε συναγερμό και κάλεσε τους κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια, πριν ανακοινωθεί ότι επρόκειτο για λάθος.

Ωστόσο, νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωνε ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ και δεν επιθυμούν να δουν την κρίση στην περιοχή να διευρύνεται.

«Είδαμε ρουκέτες να έρχονται από τον νότιο Λίβανο (…) στο βόρειο Ισραήλ. Προφανώς το παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία. Δεν θέλουμε αυτή η σύγκρουση να διευρυνθεί ή να επεκταθεί» είπε ο Κίρμπι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MSNBC. Πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει πως είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ να υπάρχει και ένα δεύτερο μέτωπο στο οποίο θα πρέπει να μάχεται και να αμύνεται.

160 ρουκέτες της Χαμάς στη Χάιφα

Σύμφωνα με το Reuters, τουλάχιστον 160 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν κατά της Χάιφα. Λίγη ώρα μετά τις αναφορές για τους βομβαρδισμούς στο βόρειο Ισραήλ, η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι εκτόξευσε ρουκέτες στη Χάιφα, την μεγαλύτερη πόλη στο βόρειο Ισραήλ, η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, με πληθυσμό πάνω από 272.181 κατοίκους, όπως μεταδίδει η Haaretz.

Κόσμος τρέχει να σωθεί ενώ ακούγονται οι σειρήνες

Ένα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο βγήκε στη δημοσιότητα και δείχνει κόσμο να τρέχει να σωθεί ενώ ακούγονται οι σειρήνες για επικείμενη επίθεση στην περιοχή. Πιθανότατα προέρχεται από την Χάιφα ενώ υπάρχουν αναφορές ότι οι Αρχές ζήτησαν από τον κόσμο να σβήσει τα φώτα στα σπίτια του και την Πολιτοφυλακή να αναλάβει δράση.

«Ετοιμαζόμαστε να μπούμε στη Γάζα»

«Ετοιμαζόμαστε να μπούμε στη Γάζα»! Αυτό είναι το μήνυμα του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού που μίλησε νωρίτερα σήμερα στο Fox News.

Το Ισραήλ είχε ήδη ξεκινήσει την αντεπίαντεπίθεσηθεσή του από το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου (7.10.2023), όταν η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την ομοβροντία ρουκετών προς τα νότια της χώρας. Τώρα, φαίνεται ότι οι ισραηλινές δυνάμεις είναι έτοιμες να ισοπεδώσουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού μίλησε στο αμερικανικό δίκτυο Fox News για τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ετοιμαζόμαστε να μπούμε στη Γάζα»!

Την ίδια ώρα, η ΕΡΤ μετέδωσε ότι ήχησαν σειρήνες και στο κεντρικό Ισραήλ νωρίτερα σήμερα το απόγευμα. Οι νεκροί σε Ισραήλ και Γάζα έχουν ξεπεράσει τους 1.000 και οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 5.000, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση.

Σχετικά Άρθρα