Ερντογάν: Γίνεται σφαγή και η ανθρωπότητα κάνει τα στραβά μάτια

 Ερντογάν: Γίνεται σφαγή και η ανθρωπότητα κάνει τα στραβά μάτια

Κατά των ΗΠΑ στράφηκε για άλλη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Συρία, αλλά και κατά του Ισραήλ για τη Γάζα, υποστηρίζοντας ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται μία «σφαγή» στην περιοχή μπροστά στα μάτια της «αμέτοχης» ανθρωπότητας, όπως είπε.

«Κανείς δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει ότι τελικά θα δώσουμε την απάντησή μας σε όσους μας βλάπτουν συμμαχώντας με τους τρομοκράτες σε αυτόν τον αγώνα. Όσοι συνεχίζουν να κάνουν τους δικούς τους υπολογισμούς από την εποχή του πολέμου του Κόλπου, υποστηρίζοντας την τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία, ελπίζουμε τώρα να επιστρέψουν τώρα στις ορθολογικές πολιτικές που απαιτούν τα κοινά εθνικά μας συμφέροντα», δήλωσε με νόημα ο Τούρκος ηγέτης, στέλνοντας μήνυμα στις ΗΠΑ.

«Η Τουρκία σέβεται το δίκαιο κάθε κράτους και κάθε οργανισμού με τον οποίο έχει συμμαχικές σχέσεις. Αναμένει κι από αυτούς να σέβονται το δικό της δίκαιο με τον ίδιο τρόπο. Αν δεν μπορεί να επιτευχθεί αυτή η ισορροπία, τότε η δυνατότητα του καθενός να καθορίζει τις δικές του πολιτικές και να χαράζει τη δική του πορεία καθίσταται νόμιμο δικαίωμα», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα