Για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ μίλησε ο Ερντογάν

 Για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ μίλησε ο Ερντογάν

Μετά το τρομοκρατικό χτυπημα της Χαμάς στο Ισραήλ, η Τουρκία δεν έχει καταδικάσει επίσημα την ενέργεια.

Σε ομιλία του χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ ανέφερε μεν ότι χρειάζεται ειρήνευση στην περιοχή, πρόσθεσε στη συνέχεια ότι τάσσεται υπέρ ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης, είπε ακόμη ότι με το που έφυγαν από την περιοχή της Μέσης Ανατολής οι Οθωμανοί «ήρθε η ένταση και η καταστροφή».

Ο Ερντογάν δήλωσε: «Mε την αποχώρηση των Οθωμανών από την περιοχή, παρά τις διαδοχικές αποφάσεις του ΟΗΕ βήμα βήμα παραβιάστηκαν τα δικαιώματα των Μουσουλμάνων και των Χριστιανών στην Ιερουσαλήμ. Η Ιερουσαλήμ που για πολλούς αιώνες ήταν το σύμβολο της ειρήνης και ευτυχίας, δυστυχώς έγινε το σύμβολο της έντασης, της κατοχής της καταστροφής και του σφετερισμού. Η διαρκής ειρήνη στη Μέση Ανατολή μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω μιας οριστικής επίλυσης της παλαιστινοϊσραηλινής σύγκρουσης. Σε αυτό το σημείο, όπως πάντοτε δηλώνουμε, είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρηθεί η προοπτική της λύσης των δύο κρατών. Βάσει των συνόρων του 1967, η υλοποίηση ενός ανεξάρτητου και γεωγραφικά ακέραιου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ είναι πλέον μια ανάγκη που δεν μπορεί να αναβληθεί».

Κιλιτσντάρογλου: Στηρίζω τους Παλαιστινίους

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak ανέφερε «Ήρθαν ξαφνικά από τη Γάζα» – Κιλιτσντάρογλου: «Στηρίζω τους Παλαιστινίους»

«Ανέκαθεν η Παλαιστίνη είναι μια χώρα που διεκδικεί τα δικαιώματα της. Είμαι πάντα δίπλα στον Παλαιστινιακό λαό. Δεν θέλουμε πόλεμο» είπε.

skai.gr

Σχετικά Άρθρα