Μαρινάκης για αναδρομικά δικαστικών: “Η απόφαση αφορά όσους προσέφυγαν “

 Μαρινάκης για αναδρομικά δικαστικών: “Η απόφαση αφορά όσους προσέφυγαν “

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας προχωρά με σεβασμό στους φορολογούμενους είπε ο κ. Μαρινάκης, αναφερόμενος στην καθέλκυση της φρεγάτας «Κίμων» χθες. Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι ισχυρότερη διπλωματικά, γεωστρατηγικά και αμυντικά. Ειδικότερα, ερωτηθείς για το δημοσίευμα της Yeni Safak o κ. Μαρινάκης τόνισε ότι δεν έχει υπάρξει απολύτως καμία αλλαγή στρατηγικής σε σχέση με την κατανομή δυνάμεων και την αμυντική θωράκιση της χώρας.Δεν υπάρχει καμία συζήτηση γύρω από αυτά τα θέματα και οι συζητήσεις που πραγματοποιούνται γίνονται σε συγκεκριμένο πλαίσιο. Είναι σαφής η ελληνική θέση και δεν πρόκειται να γίνει μία τέτοια συζήτηση, είπε ο κ. Μαρινάκης.

Σχετικά με τις αποφάσεις για τα αναδρομικά των δικαστών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι πρόκειται για μία απόφαση που αφορά δύο προσφεύγοντες, τονίζοντας ότι για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν συνταξιούχοι δύο κατηγοριών.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στην ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας το οποίο αφορά την ενίσχυση της προστασίας της δημόσιας υγείας και των υπηρεσιών υγείας, το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων και την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων. Η Ελλάδα είναι η χώρα με τις λιγότερες ελλείψεις φαρμάκων είπε ο κ. Μαρινάκης. Η υγεία είναι η απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και η ενδυνάμωση του συστήματος υγείας, τόνισε ο ίδιος.

Είχαμε καιρό να ακούσουμε τη λέξη «πραξικόπημα» από την αξιωματική αντιπολίτευση απάντησε ερωτηθείς για την κριτική της κας Φωτίου στο νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ. Σε ό,τι αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς απάντησε ότι δεν καταργείται τίποτα αλλά γίνεται καλύτερη η λειτουργία τους.

Αναφορικά με την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αλβανία και το ζήτημα του Φρέντη Μπελέρη, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Θα κάνουμε ό,τι προβλέπεται για τα αυτονόητα δικαιώματα του κ. Μπελέρη.

Σχετικά Άρθρα