Αποχωρεί από την διοίκηση του ΕΦΚΑ ο Παναγιώτης Δουφεξής

 Αποχωρεί από την διοίκηση του ΕΦΚΑ ο Παναγιώτης Δουφεξής

Αποχωρεί από τη θέση του Διοικητή του ΕΦΚΑ ο Παναγιώτης Δουφεξής, που ανέλαβε τα ηνία του ασφαλιστικού γίγαντα από τον προκάτοχό του Χρήστο Χάλαρη τον Μάιο του 2021, αφού πρώτα είχε υπηρετήσει ως διευθυντής των γραφείων δυο υπουργών Εργασίας, του Γιάννη Βρούτση και του Κωστή Χατζηδάκη. Επί Κωστή Χατζηδάκη μεταπήδησε από τον 8ο όροφο της οδού Σταδίου και το γραφείο του υπουργού στην Διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας. Από την άνοιξη του 2021 υπηρέτησε – μεταξύ πολλών άλλων – τη νέα διαδικασία των fast track κύριων συντάξεων, απονέμοντας δεκάδες χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις.

Η αλλαγής φρουράς στην Διοίκηση του Οργανισμού αναμένεται να ανακοινωθεί και επισήμως – εκτός ιδιαίτερου απροόπτου – στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ήδη αποφασιστεί το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία του ΕΦΚΑ. Οι ίδιες πηγές δείχνουν ένα πρόσωπο μέσα από την σημερινή διοικητική ομάδα του Οργανισμού, ο οποίος θα αναβαθμιστεί και θα αναλάβει την θέση του Διοικητή. Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Βαρβέρη, τον πρώτο εκ των υποδιοικητών, με βασική αρμοδιότητα την ψηφιοποίηση των συντάξεων.

Σε κάθε περίπτωση, όπως σχολίαζαν στην «Η» πηγές με γνώση των εξελίξεων, «το κουμπί για την αλλαγή φρουράς έχει πατηθεί από το υπουργείο Εργασίας», καθώς ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε από τον Διοικητή του Φορέα, Παναγιώτη Δουφεξή να τον διευκολύνει, υποβάλλοντας την παραίτηση του.

Ο νέος Διοικητής θα έχει να αντιμετωπίσει αρκετές προκλήσεις, με πρώτη και κυριότερη την εφαρμογή των fast track επικουρικών συντάξεων και την εκκαθάριση του όγκου των εκκρεμοτήτων, την εφαρμογή στην πράξη των διατάξεων του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου που έρχεται τις επόμενες ημέρες και μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως επίσης και όλα τα πάγια ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης.

Σχετικά Άρθρα