Γλίτωσε το κοριτσάκι/Ντροπή για το ΕΣΥ: Νέο περιστατικό μεταφοράς στην Τουρκία από το Καστελόριζο

 Γλίτωσε το κοριτσάκι/Ντροπή για το ΕΣΥ: Νέο περιστατικό μεταφοράς στην Τουρκία από το Καστελόριζο

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ και δη την υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας σε ευαίσθητες περιοχές της παραμεθορίου, δείχνει το νέο περιστατικό στο Καστελόριζο, όπου ένα 4χρονο κοριτσάκι χρειάστηκε να μεταφερθεί στην Τουρκία μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη, όταν αναβατήρας συνέθλιψε το χέρι της.

Η 4χρονη διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης, με τον αγροτικό γιατρό να ειδοποιεί ελικόπτερο του ΕΚΑΒ. Ωστόσο στη συνέχεια ελήφθη απόφαση ώστε να μεταφέρουν το παιδί στην Αττάλεια με τουριστικό ημερόπλοιο.

Το κοριτσάκι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Αττάλειας και η κατάσταση του κρίνεται σοβαρή, καθώς υπάρχει κίνδυνος να χάσει το χέρι του από τον αγκώνα και κάτω.

Σύμφωνα με πληροφορίες του libre από το Γραφείο Τύπου του ΕΚΑΒ– αμέσως μετά το τηλεφώνημα του αγροτικού ιατρού του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μεγίστης στο ΕΚΑΒ για αεροδιακομιδή του τραυματισμένου παιδιού, ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τη μεταφορά του περιστατικού, αλλά 20 λεπτά αργότερα, με νέο τηλεφώνημα στο ΕΚΑΒ, ο ίδιος ο γιατρός ακύρωσε την κλήση προς το ΕΚΑΒ, καθώς είχε επιλεγεί η μεταφορά του κοριτσιού με πλωτό μέσο στην Αττάλεια. 

Το θέμα ήταν και πρωτοσέλιδο στη Μιλιέτ με τον τίτλο: “Δεν πέθανε η φιλία

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο παιδί από το Καστελόριζο που χρειάστηκε να μεταφερθεί στην Τουρκία για να νοσηλευτεί. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Απρίλιο, η οικογένεια ενός 4χρονου που τραυματίστηκε όταν το χέρι του μάγκωσε σε πόρτα, έλαβε την απόφαση να μεταφέρει το παιδί στην Τουρκία καθώς οι προσπάθειες επικοινωνίας του Πολυδύναμου Ιατρείου με το νοσοκομείο Ρόδου ήταν ανεπιτυχείς, λόγω βλάβης στο τηλεφωνικό σύστημα.

Σχετικά Άρθρα