Σουηδία: Έκρηξη σε σπίτι στη Στοκχόλμη και συλλήψεις

 Σουηδία: Έκρηξη σε σπίτι στη Στοκχόλμη και συλλήψεις

Αρκετά άτομα συνελήφθησαν, τη Δευτέρα (02/10), έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε μια μονοκατοικία στο Χούντινγκε, συνοικία της Στοκχόλμης, της πρωτεύουσας της Σουηδίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δίκτυο TV4, κατά τη διάρκεια της νύχτας, σημειώθηκε έκρηξη σε ένα σπίτι στη νότια Στοκχόλμη. Στη μία (τοπική ώρα), το μεσημέρι της Δευτέρας (02/10), η σουηδική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν αρκετά άτομα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Αστυνομίας, έγινε στάση οχήματος λίγα λεπτά μετά την έκρηξη. Τα άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο, προσήχθησαν για ανάκριση και τώρα έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για δημόσια καταστροφή.

Η μπροστινή πόρτα, η οροφή και τα παράθυρα του σπιτιού στο Χούντινγκε υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη. «Υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο σπίτι», δήλωσε ο Ματς Έρικσον από την Αστυνομία. Πάντως, αρκετοί άνθρωποι φέρονται να βρίσκονταν στο σπίτι, αλλά κανείς δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Το περιστατικό διερευνάται ως καταστροφή που ενέχει δημόσιο κίνδυνο.

«Περίπου 1.000 ανήλικοι μπαίνουν σε συμμορίες κάθε χρόνο»

Περίπου 90 συμβούλια πρόκειται να εισαχθούν σε όλη τη Σουηδία για να σπάσουν τη στρατολόγηση σε εγκληματικές συμμορίες. Αυτό προτείνεται από την Αστυνομία μαζί με το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Πρόνοιας και το Εθνικό Συμβούλιο Ιδρυμάτων (SiS).

Τον Απρίλιο, η κυβέρνηση ανέθεσε στις Αρχές να καταρτίσουν μια πρόταση για μια δομή σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι διάφοροι κοινωνικοί φορείς μπορούν να συνεργαστούν για να αποτρέψουν την προσέλκυση παιδιών και νέων σε εγκληματικές συμμορίες.

Σύμφωνα με τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Σουηδίας (SVT), τα εν λόγω συμβούλια πρόκειται να δημιουργηθούν σε περίπου 90 σημεία της χώρας, με βάση τις τοπικές αστυνομικές περιοχές. Στα συμβούλια πρέπει να συμμετέχουν διάφοροι κοινωνικοί φορείς, όπως η Αστυνομία, οι κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά και εκπρόσωποι των επιχειρήσεων και της Σωφρονιστικής Υπηρεσίας.

Οι σουηδικές Αρχές εκτίμησαν και πόσοι νέοι κινδυνεύουν να παρασυρθούν στο έγκλημα των συμμοριών. Η Αστυνομία υποστηρίζει ότι περίπου 1.000 παιδιά και νέοι συρρέουν στις συμμορίες κάθε χρόνο.

Σχετικά Άρθρα