Ακρίβεια: Ποια βασικά είδη διατροφής κόβουν οι Έλληνες – Απειλείται με φτώχεια το 17,4% των πολιτών
Η ακρίβεια έχει μετατραπεί σε «θηλιά» για τα νοικοκυριά που αναγκάζονται να κάνουν μεγάλες περικοπές ακόμα και σε βασικά αγαθά που άλλοτε υπήρχαν σε αφθονία σε κάθε σπίτι. Παρόλο που η τάση του πληθωρισμού είναι καθοδική, οι τιμές στα τρόφιμα ακολουθούν την ανιούσα, ενώ ο περιορισμός της κατανάλωσης βασικών ειδών διατροφής επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ του MEGA.
Στο ρεπορτάζ καταγράφονται τα βασικά είδη διατροφής, τα οποία αναγκάστηκαν οι έλληνες καταναλωτές να περιορίσουν λόγω της ακρίβειας.
- Ελαιόλαδο: -10,8%
- Γιαούρτι: -7%
- Ψάρια: -6,7%
- Γάλα: -5,5%
- Φρούτα: -4,2%
- Κρέας: -2,2%
- Τυρί: -2%
- Ψωμί – είδη αρτοποιίας: -1,5%
- Ζυμαρικά: -1,3%
- Λαχανικά: -1,3%
- Ρύζι: -1,1%