Καταγγελία στη Λάρισα: Εργοδότες κρατούσαν κτηνοτρόφο αιχμάλωτο για 9 μήνες

 Καταγγελία στη Λάρισα: Εργοδότες κρατούσαν κτηνοτρόφο αιχμάλωτο για 9 μήνες

Μια απίστευτη καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας στην Λάρισα, όπου δύο κτηνοτρόφοι κατηγορούνται πως κρατούσαν όμηρο έναν 62χρονο και τον εκμεταλλευόντουσαν εργασιακά. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, έπειτα από καταγγελία του 62χρονου υπηκόου Ρουμανίας, προχώρησαν στη σύλληψη των δύο κτηνοτρόφων το πρωί της Πέμπτης, με τη βαρύτατη κατηγορία της ομηρίας ανθρώπου κατά συναυτουργία με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση.

Ο 62χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία», κατήγγειλε στην Πρεσβεία της Ρουμανίας ότι οι δύο Λαρισαίοι κτηνοτρόφοι “τον χτυπούσαν” και τον “είχαν απομονώσει” στο ποιμνιοστάσιό τους σχεδόν 9 μήνες, ενώ μάλιστα, για να πετύχουν τον σκοπό τους του είχαν παρακρατήσει την ταυτότητά του και δεν του έχουν αποδώσει τα δεδουλευμένα του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 62χρονος τον περασμένο Ιανουάριο βρέθηκε στη Λάρισα έχοντας συμφωνήσει με τον 44χρονο κτηνοτρόφο να εργαστεί στο ποιμνιοστάσιό του ως βοσκός.

Μετά από κάποιες ημέρες εργασίας, διαπιστώνοντας ότι το περιβάλλον δεν είναι κατάλληλο, δήλωσε ότι θέλει να φύγει από τη Λάρισα, με τον 44χρονο (σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ.) να τον γρονθοκοπεί, ενώ του αφαίρεσε την ταυτότητα.

Μάλιστα, ο 62χρονος καταγγέλλει ότι στη συνέχεια, χωρίς την άδειά του τον μετέφεραν στα ορεινά των Γρεβενών, όπου εργάστηκε μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Στις αρχές Σεπτεμβρίου δήλωσε ξανά πως θέλει να φύγει και έπεσε και πάλι θύμα ξυλοδαρμού από τον 44χρονο.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, μετά και την αναφορά της Πρεσβείας της Ρουμανίας, μετέβησαν χθες στο ποιμνιοστάσιο όπου εντόπισαν τον 62χρονο και στη συνέχεια συνέλαβαν τους δύο κτηνοτρόφους.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.

Σχετικά Άρθρα