Ελικόπτερο: Τα σόναρ εντόπισαν συντρίμμια – Συνεχίζονται οι έρευνες σε μεγάλο βάθος

 Ελικόπτερο: Τα σόναρ εντόπισαν συντρίμμια – Συνεχίζονται οι έρευνες σε μεγάλο βάθος

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα σόναρ του Λιμενικού Σώματος βρήκαν συντρίμμια του ιδιωτικού ελικοπτέρου και έτσι ξεκίνησαν μεγάλες έρευνες σε βάθος 50 και 70 μέτρων. Το ελικόπτερο έπεσε το πρωί της Πέμπτης στη βόρεια Εύβοια. Από αέρος στις έρευνες συνδράμει η Πολεμική Αεροπορία με Super Puma και το Πολεμικό Ναυτικό με ελικόπτερο S-70.

Επίσης, επιχειρούν σκάφη και δύτες του Λιμενικού καθώς και βατραχανθρώποι.

Εν τω μεταξύ, τις έρευνες των αρχών δυσχεραίνουν οι καιρικές συνθήκες, ενώ παράλληλα, μεγάλο εμπόδιο αποτελούν και τα φερτά υλικά που έπεσαν στο νερό από τις πλημμύρες.

Κάτοικοι της περιοχής που μίλησαν στην ΕΡΤ δήλωσαν πως ακούστηκε κάτι σαν έκρηξη, ενώ μια γυναίκα είπε ότι είδε το ελικόπτερο να χάνει ύψος και μετά από λίγο να πέφτει στη θάλασσα.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το ελικοπτέρο Α-109 απογειώθηκε 8 το πρωί της Πέμπτης από το ελικοδρόμιο των Αφιδνών, στις 08:45 ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι Ευβοίας, στις 09:00 προσγειώθηκε και στις 10:13 απογειώθηκε. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χάθηκε η επικοινωνία του χειριστή και σήμανε συναγερμός στις υπηρεσίες της ΥΠΑ.

Το ελικόπτερο είχε ξεκινήσει από τις Αφίδνες προκειμένου να παραλάβει γνωστό εφοπλιστή από τον Βόλο, και πιλότος του ήταν ο Μιχάλης Λάμπου, ο οποίος λόγω της κακοκαιρίας, θέλησε να κάνει στάση στο Μαντούδι Ευβοίας.

Στο σχέδιο πτήσης ήταν δηλωμένος ένας επιβαίνων, ο χειριστής του ελικοπτέρου, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται αναζητήσεις για δύο άτομα.

Στο σημείο έσπευσε αμέσως ο Λιμενάρχης Αιδηψού Σωτήρης Δανίκας, ο οποίος δήλωσε στο evima.gr πως είναι πολύ δύσκολες οι έρευνες καθώς, από τις καταστροφές η θάλασσα έχει γεμίσει με φερτά υλικά.

Σχετικά Άρθρα