Πότε και πόσο θα υπηρετήσει στον στρατό ο Στέφανος Κασσελάκης- Τι προβλέπει ο νόμος

 Πότε και πόσο θα υπηρετήσει στον στρατό ο Στέφανος Κασσελάκης- Τι προβλέπει ο νόμος

Ως απλό πολίτη -επειδή δεν είναι βουλευτής- αντιμετωπίζει η σχετική νομοθεσία τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη κι έτσι το επόμενο διάστημα θα κληθεί να υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις. Εφόσον επιλέξει τις ρυθμίσεις του νόμου, θα πρέπει να παρουσιαστεί και να υπηρετήσει μόνο για 20 ημέρες και να εξαγοράσει το υπόλοιπο των περίπου έξι μηνών έναντι 810 ευρώ τον μήνα.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Στέφανος Κασσελάκης, που δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, εμπίπτει στις περιπτώσεις των Ελλήνων που έχουν ζήσει 11 συνεχόμενα χρόνια στο εξωτερικό.

Τι ισχύει με τη στρατιωτική θητεία του Στέφανου Κασσελάκη

Εφόσον δεν έχει συμπληρώσει το 45ο έτος της ηλικίας του, και πλέον έχει επιστρέψει στη χώρα μας, τότε αυτομάτως «αναβιώνουν» πλήρως οι στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Τι σημαίνει όμως αυτό στην πράξη;

Εφόσον ο νέος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι άνω των 35 ετών (σ.σ.: έχει γεννηθεί στις 29 Μαρτίου 1988), έχει το δικαίωμα να κάνει μειωμένη θητεία έξι μηνών.
Για τον ίδιο λόγο (σ.σ.: είναι άνω των 35 ετών) έχει το δικαίωμα, εκ του νόμου, αν θέλει, να υπηρετήσει 20 ημέρες και να εξαγοράσει το υπόλοιπο της θητείας του, έναντι 810 ευρώ για κάθε μήνα.

Σχετικά Άρθρα