Οργή στη Νέα Σμύρνη: Έβαλαν λουκέτο στο 6ο Νηπιαγωγείο

 Οργή στη Νέα Σμύρνη: Έβαλαν λουκέτο στο 6ο Νηπιαγωγείο

Τρομερές καταστάσεις ζουν παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί στη Νέα Σμύρνη, καθώς αντίκρισαν στην είσοδο του 6ου Νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνης μια κλειδαριά με λουκέτο, καθώς ο δήμος απέτυχε να πληρώσει τη δόση για το ενοίκιο!

Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο δήμος υπήρξε ασυνεπής και δεν κατέβαλε τη δόση που είχε συμφωνηθεί και έπρεπε να πληρωθεί από τις αρχές Ιουνίου, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες του 1/3 του οικοπέδου να προχωρήσουν σε σφράγισμα του κτιρίου.

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το 6ο Νηπιαγωγείο με γονείς να εκφράζουν οργισμένα παράπονα σε εκπροσώπους του δήμου για την εξευτελιστική και προβληματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Χαρακτηριστικό είναι ότι γονείς που βρέθηκαν χθες έξω από το Νηπιαγωγείο βρέθηκαν αντιμέτωποι και με αστυνομικές δυνάμεις που ανέφεραν ότι ήταν στο σημείο «κατόπιν αιτήματος ενδιαφερόμενου».

Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο δημοτικό συμβούλιο, με την ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων να καλεί σε συγκέντρωση για να «υπερασπιστούμε με τη δυναμική μας παρουσία τη συνέχιση της λειτουργίας του 6ου νηπιαγωγείου και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο για τα παιδιά μας».

Το θέμα είχε αναδείξει και πριν από μερικούς μήνες η «Εφ.Συν.» με σειρά δημοσιευμάτων. Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι οι μαθητές ήταν αντιμέτωποι με έξωση, καθώς «το ιδιοκτησιακό καθεστώς τής έκτασης είναι αντικείμενο δικαστικής διαμάχης μεταξύ ιδιωτών και του δήμου τουλάχιστον 15 χρόνια τώρα».

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νέας Σμύρνης «Ο Χρυσόστομος Σμύρνης» ανέφερε σε ανακοίνωσή του «Ενημερωθήκαμε ότι το 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης σφραγίστηκε την  Παρασκευή το απόγευμα, επειδή ο Δήμος υπήρξε ασυνεπής στην καταβολή της συμφωνηθείσας δόσης, την οποία έπρεπε να καταβάλει από τις αρχές Ιουνίου.  Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουν την αγανάκτηση και το θυμό μας για την αδιαφορία και την ασυνέπεια της απερχόμενης Δημοτικής αρχής».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ν. Σμύρνης.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα