Λιβύη:  Η άφιξη της ελληνικής αποστολής λίγο πριν την τραγωδία

 Λιβύη:  Η άφιξη της ελληνικής αποστολής λίγο πριν την τραγωδία

Φωτογραφίες ντοκουμέντο από την άφιξη της ελληνικής αποστολής δημοσιεύει η ιστοσελίδα «The Libya Update» που δείχνουν τα 19 μέλη της ελληνικής αποστολής -16 εκ των οποίων ήταν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων- να ενημερώνονται στην πίστα του αεροδρομίου πριν να επιβιβαστούν στο μοιραίο λεωφορείο για να ξεκινήσουν την αποστολή έρευνας και διάσωσης στην πλημμυρισμένη Λιβύη.

Στα ντοκουμέντα φαίνονται τα μέλη της αποστολής να ενημερώνονται στην πίστα του στρατιωτικού αεροδρομίου πλάι στο ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος πριν μπουν στο λεωφορείο που θα τους μετέφερε στις πλημμυρισμένες περιοχές.

Όμως, η αποστολή τους δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς λίγες ώρες μετά από τις παρακάτω φωτογραφίες του The Libya Update συνέβη το δυστύχημα, το οποίο σκόρπισε θλίψη στη χώρα μας.

«Μονάδες του ελληνικού στρατού φτάνουν στη Λιβύη για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό των θυμάτων από τις πλημμύρες που σάρωσαν περιοχές της ανατολικής περιοχής της χώρας», αναφέρει το The Libya Update.

Λίγη ώρα αργότερα, το ίδιο μέσο έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο που δείχνει το λεωφορείο της ελληνικής αποστολής να έχει τυλιχθεί στις φλόγες μετά τη σύγκρουσή του με ένα φορτηγό.

Σχετικά Άρθρα