Κασσελάκης: “Δεν είμαι κανένας Μεσσίας, είμαι ένας από εσάς”

 Κασσελάκης: “Δεν είμαι κανένας Μεσσίας, είμαι ένας από εσάς”

Μία μέρα πριν τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε σε πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στο Θησείο για να τον ακούσει. Τι είπε για την αυριανή κάλπη και τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας.

«Αύριο παίρνεις το μαγαζί», φώναζε μια γυναίκα από το πλήθος που είχε μαζευτεί για να υποδεχθεί τον Στέφανο Κασσελάκη στην κεντρική και τελευταία του ομιλία στο Θησείο λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Με την βοήθεια του Θεού, θα κυβερνήσεις τη χώρα», λέει η ίδια γυναίκα για να λάβει την απάντηση από τον υποψήφιο για την ηγεσία του κόμματος: «κρατήστε το πάθος για αύριο».

Στην ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης, περιέγραψε τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης ημέρας, αφού και αν εκλεγεί, ως ένα κόμμα αριστερό, προοδευτικό και πατριωτικό. Ειδικές αναφορές έκανε στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και του Αλέξη Τσίπρα. «Οι μεγάλες τομές που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου, το κοινωνικό δίχτυ που κράτησε με νύχια και με δόντια ο Αλέξης Τσίπρας», είπε χαρακτηριστικά.

«Η αυριανή κάλπη βγάζει όλους μας νικητές, όσους θέλουμε να δούμε μια σύγχρονη και προοδευτική χώρα, όσους δεν φοβούνται και ονειρεύονται», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης. Και συνέχισε λέγοντας πως η σύγχρονη αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κυβερνήσουν. Μόνο αν κυβερνήσουμε θα αλλάξουμε την κανονικότητα του κόσμου και όπως είπε, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να παλέψει για το κοινό καλό.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φτιαγμένος από υλικά ελπίδας και συνταγές νίκης», τόνισε για να προσθέσει πως «πρέπει να μεγαλώσουμε τις τάξεις μας, να ανοίξουμε τα βήματα μας και να τρέξουμε στις λεωφόρους της πολιτικής».

«Οι πολιτικοί όταν ζητάνε από σας τη ζωή σας στα χέρια τους πρέπει να σας λένε τι θα κάνουν. Αλλιώς είναι αλαζονεία. Και γω σας λέω για τη ζωή σας ότι θα έχετε αμεσότητα μαζί μου και με όλο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ για να μπορεί να υπάρχει εξέλιξη. Και Δημοκρατία σε όλη τη χώρα, από πάνω μέχρι κάτω», ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είμαι κανένας μεσσίας. Είμαι ένας από εσάς. Που όπως πολλές φορές στη ζωή σας παίρνετε πρωτοβουλία να ηγηθείτε μίας κοινής, φιλόδοξης και επιτυχημένης προσπάθειας αντί να κάθεστε με σταυρωμένα χέρια και να κάνετε δεήσεις στο θεό σας έτσι είμαι και γω. Εγώ έφυγα μικρός από εδώ. Αλλά οι ρίζες μου είναι εδώ», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Άσκώντας κριτική στην κυβέρνηση, λίγο πριν από την ομιλία του πρθωυπουργού στην 87η ΔΕΘ είπε:

«Η παρουσία σας στέλνει ένα μήνυμα ότι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη είναι εδώ και είναι έτοιμη να κάνει την Ελλάδα σύγχρονη χώρα. Η μεγάλη διαφορά με την πολιτική της ΝΔ είναι ότι έχουμε τον άνθρωπο στο επίκεντρο. Αυτή τη διαφορά την ξέρω. Την έχω δει κοντά και στις ΗΠΑ όπου χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν ασφάλεια υγείας».

Ο υποψήφιος για την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε αισιόδοξος για το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η χώρα μας. Είπε ότι υπάρχει ικανός κόσμος, τόσο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό οι οποίοι είναι πρόθυμοι να γυρίσουν στη χώρα μας και να βοηθήσουν.

«Οι άνθρωποι που γνώρισα είστε εσείς, είμαστε εδώ να γράψουμε ιστορία σήμερα αύριο και κάθε μέρα. Γράφουμε ιστορία για την κοινωνία για τους πολίτες αυτής της χώρας που δεν ανέχονται να τους κοροϊδεύουν και να έχουν τη μοίρα του ηττημένου», κατάληξε.

Σχετικά Άρθρα