Daniel: Σκληρές εικόνες από τη Λιβύη – Άνθρωποι κείτονται στον δρόμο νεκροί – Φόβοι για περισσότερα από 10.000 θύματα

 Daniel: Σκληρές εικόνες από τη Λιβύη – Άνθρωποι κείτονται στον δρόμο νεκροί – Φόβοι για περισσότερα από 10.000 θύματα

Όπως διευκρινίζει ο διευθυντής του τοπικού νοσοκομείου Ουάχντα στην πόλη Ντέρνα της Λιβύης 1.700 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη μία από τις συνοικίες της πόλης και 500 στην άλλη. Ο Ερυθρός Σταυρός εκφράζει φόβους ότι ο τελικός απολογισμός από την κακοκαιρία daniel θα είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς 7.000 κάτοικοι τραυματίστηκαν ενώ περισσότεροι από 10.000 αγνοούνται.

Οι εικόνες που μεταδίδονται από βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι δραματικές καθώς στους δρόμους της πόλης η οποία ισοπεδώθηκε από την κατάρρευση δύο φραγμάτων – είναι διάσπαρτα δεκάδες πτώματα. «Οι δρόμοι είναι σπαρμένοι με νεκρούς» λένε κάτοικοι της πόλης που επέζησαν από την θεομηνία.

Επιζώντες από τις πλημμύρες στη Λιβύη περιέγραψαν ότι άκουσαν μια έκρηξη όταν έσπασε το ένα από τα δύο φράγματα στην Ντέρνα και ένα τσουνάμι έπνιξε την πόλη, με το νερό να ανεβαίνει μέχρι και τον τρίτο όροφο των κτιρίων. Κάποιοι σώθηκαν πηδώντας από ταράτσα σε ταράτσα, άλλοι έμειναν επί ώρες μέσα στα πλημμυρισμένα διαμερίσματά τους, με το νερό να φτάνει σχεδόν στο ταβάνι.

Ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι οι νεκροί είναι πολλοί περισσότεροι καθώς οι αγνοούμενοι είναι σχεδόν 10.000

Σχετικά Άρθρα