Καρδίτσα: Σε άθλιες συνθήκες οι Ρομά μετά την κακοκαιρία Daniel

 Καρδίτσα: Σε άθλιες συνθήκες οι Ρομά μετά την κακοκαιρία Daniel

O καταυλισμός Ρομά στην Καρδίτσα έχει ένας απέραντος λασπότοπος, με τους πολίτες να προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα, διακινδυνεύοντας την ασφάλεια και την υγεία τους αφού δεν έχουν πρόσβαση σε νερό, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, όπως αποτυπώνεται και στα φωτογραφικά καρέ που ακολουθούν.

Από την πλευρά της, την Τρίτη (12/09), η Ελλάν Πασέ – Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία έγραψε: «Στον οικισμό Ρομά της Μαύρικας Καρδίτσας, εκατοντάδες άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε νερό, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Μέχρι στιγμής, δεν έχει φτάσει καμία βοήθεια. Μεταξύ τους υπάρχουν μωρά, ηλικιωμένοι και άνθρωποι με βαριές ασθένειες. Υπάρχει άμεση ανάγκη για νερά, τρόφιμα, πάνες και γάλατα για τα μωρά, κουβέρτες, ρουχισμό».

Πάντως, έστω και μια εβδομάδα μετά την εθνική καταστροφή στη Θεσσαλία, η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, παρενέβη την Τετάρτη (13/09) για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και ζήτησε να ερευνηθεί εάν εκτελέστηκαν τα έργα που έπρεπε ή πήγαν σε… τσέπες κάποιων τα σχετικά κονδύλια

Αναλυτικά, η Γεωργία Αδειλίνη, ζήτησε να πληροφορηθεί – μεταξύ άλλων – εάν και ποια μέτρα έλαβαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Λάρισας, ο θεματικός αντιπεριφειάρχης Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, ο δήμαρχος Βόλου και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, ο δήμαρχος Καρδίτσας και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, μετά την κακοκαιρία «Ιανός» το 2020.

Σχετικά Άρθρα