Δύσκολη εξίσωση Κικίλιας, Αγοραστός στην απόδοση πολιτικών ευθυνών για τις πλημμύρες – Βήμα πίσω για ανασχηματισμό και περιφερειάρχη

 Δύσκολη εξίσωση Κικίλιας, Αγοραστός στην απόδοση πολιτικών ευθυνών για τις πλημμύρες – Βήμα πίσω για ανασχηματισμό και περιφερειάρχη

Ακόμη και να ήθελε η ΝΔ να άρει τη στήριξη στον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, δεν προλαβαίνει να κατεβάσει άλλον υποψήφιο στην περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ οι γαλάζιοι θα ρίσκαραν και έναν εμφύλιο, καθώς ο νυν περιφερειάρχης δέχεται κριτική, έχει όμως και φανατικούς φίλους. Το γεγονός αυτό περιπλέκει την κατάσταση στο κυβερνών κόμμα μετά την εισαγγελική έρευνα για στοχευμένες ευθύνες, ειδικά αν στην πολιτική εξίσωση περί… αποδιοπομπαίων μπει και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από το στρατόπεδο της ΝΔ αναφέρουν πως δεν τίθεται θέμα για Αγοραστό και πως η κυβέρνηση έχει εστιάσει στην ενίσχυση των πληγέτων και την προστασία της δημίσιας Υγείας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κάνοντας ένα βήμα πίσω είπε σήμερα μιλώντας στα Παραπολιτικά FM: “Δεν πιστεύουμε στις «Ιφιγένειες» και δεν γίνεται πολιτική ούτε με καλάθια, ούτε με «Ιφιγένειες», ούτε με τέτοια λογική. Δεν την αντιλαμβάνεται έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης”.

Ερωτηθείς εάν ο κ. Κικίλιας εξακολουθεί να απολαμβάνει της στήριξης του κ. Μητσοτάκη είπε: “Είναι δυνατόν κάποιος να βρίσκεται σε μία θέση, μετά από απόφαση του πρωθυπουργού και να μην χαίρει της εμπιστοσύνης του;

Ενώ για τη συνέντευξη Κικίλια και τις βολές είπε:

“Δεν απαντά η κυβέρνηση σε μία συνέντευξη ενός υπουργού της που και αυτός και όλοι οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, αυτό το καλοκαίρι δίνουν τις πιο δύσκολες μάχες με τις πιο πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές. Και, ειδικά, το μεγαλύτερο φυσικό φαινόμενο που είναι αυτή η πλημμύρα, την οποία αντιμετωπίσαμε”.

Ενδεικτικά του κλίματος είναι και το γεγονός ότι την Τετάρτη πως ο πρωθυπουργός «συνδέθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης» σε ευρεία πρωινή σύσκεψη για τη Θεσσαλία χωρίς την παρουσία του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

Συγκεκριμένα, δίπλα στον πρωθυπουργό, βρέθηκαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο υφυπουργός άνευ χαρτοφυλακίου Γιάννης Μπρατάκος και άλλοι.

Επίσης, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Μάνος Λογοθέτης, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στρατάκος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Διοικητής Α’ Στρατιάς Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος και ο Συντονιστής της Διοίκησης Πυροσβεστικού Σώματος Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας Υποστράτηγος Ευάγγελος Φαλάρας.

Οι αιχμές Κικίλια κατά συναδέλφων υπουργών στην κυβέρνηση αλλά και αυτοδιοικητικών δεν πέρασαν απαραιτήρητες από το ραντάρ του Μαξίμου και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ενόχληση ιδίως όσον αφορά στην απορρόφηση κονδυλίων για τα αντιπλημμυρικά, αλλά και για το 112. Από την άλλη είναι επίσης εμφανές ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει τη συζήτηση περί ανασχηματισμού, αν και μετά τη ΔΕΘ όλα παραμένουν ανοιχτά.

Σχετικά Άρθρα