“Αδειάζει” τον Βαρβιτσιώτη το Μαξίμου- Από την Παρασκευή είχε υποβληθεί η παραίτηση- Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

 “Αδειάζει” τον Βαρβιτσιώτη το Μαξίμου- Από την Παρασκευή είχε υποβληθεί η παραίτηση- Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Από την Παρασκευή είχε υποβληθεί η παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, μετά την διαχείριση της δολοφονίας το Αντώνη Καρυώτη και την αποκάλυψη των ελλείψεων ως προς την παρουσία του Λιμενικού στον Πειραιά. Ο πρώην υπουργός είχε βρεθεί στην δίνη αντιδράσεων εξαιτίας της δήλωσής του που ουσιαστικά εξίσωνε το θύμα με τους θύτες- μέλη του πληρώματος του Blue Horizon.

Ωστόσο, το επιτελείο του πρωθυπουργού αξιολόγησε πως προείχε η πολιτική και επικοινωνιακή διαχείριση των τεραστίων καταστροφών στην Θεσσαλία και αποφάσισε να ανακοινωθεί σήμερα η παραίτηση του υπουργού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πάντως, “άδειασε” τον κ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος με την δήλωσή του δεν αναγνώρισε κάποια ευθύνη (του) στην διαχείριση του τραγικού περιστατικού αλλά ουσιαστικά αφήνει να εννοηθεί πως παραιτείται λόγω της δήλωσής του αλλά με αρκετές ημέρες καθυστέρηση.

«Όλοι κρίνονται συνεχώς. Μετά τις εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας η απόφαση του πρώην υπουργού (σ.σ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη) ήταν αναπόφευκτη και ορθή», είπε ο κ. Μαρινάκης, ανακοινώνοντας το όνομα του νέου υπουργού.

«Σχετικά με την επιλογή στο πρόσωπο του Χρήστου Στυλιανίδη, μιλάμε για έναν άνθρωπο με κυβερνητική εμπειρία και μάλιστα έχει υπάρξει πολιτικός προϊστάμενος ενός Σώματος Ασφαλείας, ενός υπουργείου, του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, που συμμετείχε και συμμετέχει στο ΚΥΣΕΑ, και στο είναι πολύ σημαντικό, όπως και το υπουργείο Ναυτιλίας», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης.

«Είναι ένας πολιτικός με ευρωπαϊκή εμπειρία, καθώς μιλάμε για την Ναυτιλία, έναν χώρο με πολύ σημαντικές διεθνείς προεκτάσεις, έναν χώρο εξωστρεφή και αυτό είναι πολύ σημαντικό, και βέβαια μιλάμε για έναν πολιτικό με επιχειρησιακή εμπειρία», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα