Βόλος: Μια βυθισμένη πόλη/ Συγκλονιστικό βίντεο από drone δείχνει την έκταση της καταστροφής- Χωρίς νερό τα σπίτια, εξαντλείται η υπομονή των κατοίκων

 Βόλος: Μια βυθισμένη πόλη/ Συγκλονιστικό βίντεο από drone δείχνει την έκταση της καταστροφής- Χωρίς νερό τα σπίτια, εξαντλείται η υπομονή των κατοίκων

Ο Βόλος χτυπήθηκε ανελέητα από την κακοκαιρία Daniel, η οποία σάρωσε κυρίως τη Θεσσαλία, αφήνοντας πίσω της με τον – μέχρι στιγμής – επίσημο απολογισμό τουλάχιστον 11 νεκρούς.

Συγκλονιστικό, πάντως, είναι το βίντεο που δημοσιεύθηκε την Κυριακή (10/09) και αποτυπώνει με τη χρήση drone πώς είναι ο πλημμυρισμένος Βόλος.

Στο Βόλο, οι κάτοικοι παραμένουν χωρίς νερό για έκτη ημέρα, με τον δήμαρχο της πόλης, Αχιλλέα Μπέο, να δηλώνει ότι θα χρειαστούν 15 με 20 ημέρες για την αποκατάσταση της υδροδότησης, καθώς η ζημιά ήταν τεράστια, και συνέστησε στους πολίτες να κάνουν υπομονή λέγοντας ότι οι υπηρεσίες δουλεύουν και η υδροδότηση θα αποκατασταθεί. Περιοχές, όπως Νέα Ιωνία, πάνω από την Μαιάνδρου, Άγιοι Ανάργυροι, Χρυσοχοίδη, Αγριά κι άλλες, δεν έχουν δει στις βρύσες τους στάλα νερού. Τα παράπονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλά.

Κατακερματισμένο το οδικό δίκτυο στο Πήλιο

Κατακερματισμένο και κατεστραμμένο σε διάφορα τμήματα άφησε το οδικό δίκτυο στο Πήλιο η κακοκαιρία, αποκόπτοντας τη συγκοινωνία, την ηλεκτροδότηση, και την υδροδότηση σε πάρα πολλά χωριά της περιοχής.

Η Μακρινίτσα είναι ένα από αυτά που δεν διαθέτει πλέον ούτε νερό, ούτε ρεύμα, ούτε και οδική πρόσβαση καθώς στα δύο χιλιόμετρα που τη χωρίζουν από την Πορταριά οι καταρράκτες του Μεγάλου Ρέματος αφάνισαν ένα μεγάλο κομμάτι του οδοστρώματος, μαζί και την πλαγιά που το υποστήριζε.

Η Πορταριά δεν έχει πρόσβαση από την κεντρική διασταύρωση στην περιφερειακή οδό του Βόλου, καθώς τμήμα του δρόμου έχει κοπεί.

Σχετικά Άρθρα