Σακελλαροπούλου: Οδύνη για τα θύματα των απανωτών φυσικών καταστροφών που πλήττουν τη χώρα

 Σακελλαροπούλου: Οδύνη για τα θύματα των απανωτών φυσικών καταστροφών που πλήττουν τη χώρα

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ανάρτησή της, στο Facebook εκφράζει την οδύνη της για τους συνανθρώπους μας, που έχασαν τη ζωή τους από τις απανωτές φυσικές καταστροφές, που έπληξαν τη χώρα μας, δηλώνει την αγωνία της για τους αγνοουμένους από τις φονικές πλημμύρες, καθώς και την στήριξή της, σε όσους αγωνίζονται για να σώσουν ό,τι μπορούν από το βιος τους, αλλά και στα στελέχη του κρατικού μηχανισμού και τους εθελοντές, που παλεύουν μαζί τους.

Όπως τονίζει η Πρόεδρος, αυτή τη στιγμή, επείγει η επικέντρωση όλων των δυνάμεων της Πολιτείας στην βοήθεια προς τους πληγέντες και την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών. Παράλληλα, επισημαίνει την ανάγκη εγρήγορσης, καθώς και την λήψη συγκεκριμένων ενεργειών, συντονισμένων κινήσεων και προληπτικών πρωτοβουλιών σε υπερεθνικό επίπεδο.

«Η κλιματική κρίση συνεπάγεται έναν συνεχή κίνδυνο βίαιων ανατροπών, όχι μόνο του κλίματος, αλλά και όλων των συντεταγμένων του πλανήτη μας. Όλοι μας έχουμε ευθύνη, αλλά και όλοι μας κρατάμε το μέλλον μας στα χέρια μας» τονίζει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σχετικά Άρθρα