Στηρίζει ο Τσίπρας τον Κασσελάκη; Ουδέν ψευδέστερον…

 Στηρίζει ο Τσίπρας τον Κασσελάκη; Ουδέν ψευδέστερον…

Απολύτως πειθαρχημένα θα τηρήσει ο Αλέξης Τσίπρας την ουδετερότητα έναντι όλων των υποψηφίων μέχρι και την εκλογή του/της νέου/ας αρχηγού. Το είχε καταστήσει σαφές εξ΄αρχής και έτσι ευλαβικά θα φτάσει μέχρι την 16η Σεπτεμβρίου- εφόσον απαιτηθεί, όπως όλα δείχνουν, δεύτερος γύρος.

Αυτή η πειθαρχία και υπευθυνότητα, ωστόσο, δεν υποκρύπτει αδιαφορία ή απουσία συναισθηματικής φόρτισης. “Παιδί του” είναι, άλλωστε, αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με τα καλά του και τα αρνητικά του (που προέκυψαν και από δικά του λάθη), και ως εκ τούτου, όπως μεταφέρουν συνομιλητές του, εκείνο που κυριαρχεί στο μυαλό του είναι η ενότητα και η ανάκαμψη του χώρου. Έχει άποψη για τα πρόσωπα και προτίμηση; Αναμφίβολα. Όμως δεν πρόκειται να αφήσει χαραμάδες για να διαχυθούν οι σκέψεις και οι προβληματισμοί του κατά τρόπο που να επηρρεαστεί η ακεραιότητα της εκλογικής διαδικασίας.

Αυτή την “σιωπή” του Τσίπρα σπεύδουν, ως φαίνεται, κάποιοι να την εκμεταλευτούν, κι αυτό δεν διέλαθε της προσοχής του. Γνωρίζει, άλλωστε, καλύτερα από οιονδήποτε και πρόσωπα και συμπεριφορές αλλά και τους μηχανισμούς που αυτές χρησιμοποιούν. Κάποιοι για παράδειγμα άφησαν το προηγούμενο διάστημα να υπονοηθεί πως βλέπει θετικά την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη. Μαθαίνω, λοιπόν, πως αυτό είναι απολύτως ψευδές. Ουδεμία ρωγμή στην απόλυτη ουδετερότητα δεν έχει επιτρέψει ακόμα κι αν ο ίδιος γνωρίζει ποιό ηγετικό μοντέλο (και ως εκ τούτου ποιό πρόσωπο) μπορεί να εκπροσωπήσει την συνέχεια, την ενότητα και την ανάκαμψη υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες και τους αρνητικούς συσχετισμούς που δημιούργησαν οι δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Η διασπορά του ψεύδους έγινε μέσω της αφελούς συνεπαγωγής πώς ο εξ Αμερικής υποψήφιος ήταν επιλογή του για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, άρα, κατά τους χειραγωγούς του επικοινωνιακού κλίματος, αυτό υποδηλώνει προτίμηση. Οι γνωρίζοντες, όμως, επισημαίνουν ότι τον Στέφανο Κασσελάκη έφερε στον τομέα διαφάνειας του κόμματος ο Παύλος Πολάκης και ο ίδιος ήταν που τον πρότεινε στον Τσίπρα για μία θέση ομογενούς στο Επικρατείας. Σαφές, λοιπόν, είναι πως ο Κασσελάκης υπήρξε άνθρωπος (και πρόταση) του Πολάκη.

Κασσελάκης-Πολάκης

Γιατί “υπήρξε” και όχι …”είναι”; Διότι το πρώτο είναι διαπιστωμένο και βέβαιο, το δεύτερο εικάζεται χωρίς όμως να υφίσταται πλέον καμία βεβαιότητα. Οι πληροφορίες λένε πως η επικοινωνιακή ορμή του πέμπτου υποψηφίου έχει δημιουργήσει υπερβολική αυτοπεποίθηση, τέτοια ώστε ο Κασσελάκης να απομακρύνεται σταδιακά από την “ομπρέλα” Πολάκη. “Δρά, πλέον, αυτόνομα”, μου είπε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος που γνωρίζει. Έχει, βεβαίως, συγκροτηθεί ένα μικρό επιτελείο στο οποίο έχουν ενταχθεί και λίγοι βουλευτές, όμως δεν ακολουθεί πιά την “γραμμή Πολάκη”. Εάν και τι σημαίνει αυτό, θα φανεί.

Το βέβαιο είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ανήσυχος για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καθώς αντιλαμβάνεται πως η ενότητα δεν είναι κάτι δεδομένο και, ακόμα περισσότερο, δεν μπορούν να την εκφράσουν όλοι οι υποψήφιοι. Για την διάψευση των fake news περί δήθεν υποστήριξης Κασσελάκη επιστρατεύθηκε μάλιστα και πρώην στενός συνεργάτης του που αρθρογραφεί καθημερινά, και εάν χρειαστεί η ουδετερότητα του ιστορικού ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα καταστεί ακόμα πιο κατηγορηματική. Μπορεί, βεβαίως, να εικάσει κανείς πως προτίμηση μπορεί και δικαιούται (ποιός άλλος, αλλωστε, περισσότερο;) να έχει, αυτή δεν είναι, πάντως, ο φιλόδοξος 35χρονος εξ Αμερικής…

Σχετικά Άρθρα