2η Υ.ΠΕ: Διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα για αλλαγή στις εφημερίες

 2η Υ.ΠΕ: Διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα για αλλαγή στις εφημερίες

Μετά από πρόσφατα δημοσιεύματα, που ανέφεραν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προωθεί αλλαγές στις εφημερίες στα νοσοκομεία 1ης & 2ης Υ.ΠΕ, από τον Οκτώβριο, η Διοίκηση 2ης  Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου διαψεύδει κατηγορηματικά κάθε σχετική είδηση, χαρακτηρίζοντάς την ως «ανυπόστατη φήμη».

Πιο συγκεκριμένα, τα δημοσιεύματα, που επικαλούντο ‘έγκυρες πηγές του υπ. Υγείας’, έκαναν λόγω για αλλαγές που θα ξεκινήσουν πιλοτικά για έναν μήνα, από τις 2 Οκτωβρίου στα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά (που θα λειτουργούν πλέον υπό το ίδιο ωράριο στις εφημερίες), με την έγκριση του υπουργού Υγείας, ενώ ανέφεραν ότι ήδη έχει εκδοθεί το σχετικό πρόγραμμα για τις εφημερίες, το οποίο αναμένεται να κατανεμηθεί στα νοσοκομεία τις επόμενες ημέρες.

Σήμερα, ήρθε η διάψευση από τη Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου στα σενάρια περί ενοποίησης του ωραρίου των εφημεριών των νοσοκομείων για την 1η και 2η ΥΠΕ, που αναφέρει:

«Κυκλοφορούν ανυπόστατες φήμες για ειλημμένη απόφαση αλλαγής του συστήματος

εφημέρευσης των νοσοκομείων της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Θα θέλαμε κατηγορηματικά να διαψεύσουμε ότι υπάρχει τέτοια απόφαση.

Καλούμε τις Διοικήσεις και τις Διευθύνσεις των Ιατρικών Υπηρεσιών των νοσοκομείων ευθύνης μας, να συνεχίσουν απρόσκοπτα τον προγραμματισμό των εφημεριών τους, όπως ισχύει μέχρι σήμερα».

Σχετικά Άρθρα